​Τη μοναδική σχέση που είχε με τη μητέρα του αλλά και τις τελευταίες στιγμές της εθνικής μας σταρ, Αλίκης Βουγιουκλάκης, περιγράφει ο γιός της, Γιά��νης Παπαμιχαήλ, 18 χρόνια μετά το θάνατό της.

«Η πιο συγκινητική στιγμή με τη μητέρα μου ήταν όταν της έκλεισα τα μάτια. Βίωσα τα πιο δύσκολα λεπτά της ζωής μου. Αισθανόμουν σαν να παρακολουθούσα μια ασπρόμαυρη ταινία με άσχημο τέλος. Προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν με αφορούσε για να μπορέσω να αντιμετωπίσω αυτό που συνέβαινε. Ήταν πολύ δύσκολο να αντιληφθώ οτιδήποτε» εξομολογείται ο Γιάννης.

Ακόμη, περιγράφει τις στιγμές μάνας και γιού, πριν η Αλίκη πέσει σε κώμα: «Πρόλαβα πριν πέσει σε κώμα να της πω ότι την αγαπώ πολύ, όχι γιατί δεν της το έλεγα ή δεν της το έδειχνα, αλλά γιατί είχα την ανάγκη να της το εκφράσω για μία ακόμα φορά. Και εκείνη τότε μου είπε με συγκίνηση "Το ξέρω παιδί μου". Κρατώ από το χαρακτήρα της ότι αντιμετώπισε με τρομερή αξιοπρέπεια και αξιοθαύμαστη τόλμη την αρρώστια. Δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή. Πολλές φορές έδινε και σε εμάς κουράγιο».