​Όμηρος του Νίκου Μαζιώτη κατά την επιχείρηση για την σύλληψή του, στο κέντρο της Αθήνας, κινδύνευσε να γίνει ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου, που βρισκόταν στο σημείο την ώρα που έπεφταν οι πυροβολισμοί!

«Έπαθα σοκ! Δεν μπορώ να περιγράψω τίποτα, είδα έναν άνθρωπο τρομοκρατημένο. Το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό, επειδή έπεφταν πυροβολισμοί, ήταν ότι θα μου έρθει καμιά σφαίρα… Μάλλον άγιο είχα και γλίτωσα από την ομηρία!», δήλωσε ο ηθοποιός στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.

Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Λαέρτης Βασιλείου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές που έζησε: «σήμερα το μεσημέρι, κατηφορίζοντας στο Μοναστηράκι, ακούω πυροβολισμούς. Σε απόσταση αναπνοής ένας άνδρας με πιστόλι στο χέρι με κοιτάει κατάματα... Έχω παγώσει! Στα 30 μέτρα αστυνομικοί του φωνάζουν να παραδοθεί… Γυρίζει τους κοιτάει. Κάνω βήματα πίσω… Στην επιστροφή του σχεδόν πέφτει πάνω μου, το πιστόλι του με ακουμπάει στον ώμο την στιγμή που με προσπε��νάει! Πιο πάνω προσπαθεί να σταματήσει ένα αυτοκίνητο για διαφύγει αλλά δεν... Έχω μείνει εκεί και προσπαθώ να συνέλθω...Τρέμω... Όταν γύρισα σπίτι έμαθα ότι συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης!».

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε ο ηθοποιός για το περιστατικό!