​Ανάμεσα σε 1.600 άτομα μεταξύ αυτών γνωστοί επιχειρηματίες και δικηγόροι, ο Τζορτζ Μάικλ, ο σερ Μάικλ Κέιν και τέσσερα μέλη του συγκροτήματος Arctic Monkeys κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να κρύψουν από την Εφορία περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια λίρες!

Όλοι είχαν επενδύσει στην εταιρεία Liberty, η οποία προωθούσε τη φορολογική της στρατηγική, παραβλέποντας όμως τη βρετανική φορολογική νομοθεσία.

Οι επώνυμοι κατέφυγαν στις υπηρεσίες της εταιρίας, η οποία στην πορεία εμφάνισε επί τούτου μεγάλες ζημιές…, με σκοπό τα μέλη της να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δικαιολογία, για να ζητήσουν φορολογική έκπτωση σε άλλα εισοδήματά τους.

Η πρακτική αυτή της εταιρείας ερευνάται εδώ και χρόνια από τις Αρχές, αλλά η υπόθεση θα εκδικασθεί τον ερχόμενο Μάρτιο. Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο νόμο του υπουργείου Οικονομικών, όλα τα μέλη της Liberty καλούνται να πληρώσουν... τα σπασμένα!

Μεταξύ των διασήμων που κατέφυγαν στις υπηρεσίες της εταιρείας είναι και η τραγουδίστρια Κέιτι Μελούσα, η οποία κατηγορείται ότι απέκρυψε 85.000 λίρες. Η Μελούσα έχει καταγωγή από τη Γεωργία και πήρε τη βρετανική υπηκοότητα το 2005.

article-2685417-1F7EE19900000578-188_306x660.jpg