​Για το ξεκίνημα του, το πάθος του, τα τατουάζ του, το όνειρο του, την αγάπη του κόσμου αλλά και το «σύστημα» μίλησε ο Stan.

2193_STAN_372014.jpg
O δημοφιλής τραγουδιστής ήταν καλεσμένος στο ραδιοφωνικό πρωινό του 89,8 Δρόμος Fm, με την Ελένη Καρποντίνη και τον Άκη Αναστασιάδη και με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, όπως συνηθίζει, είπε για το ξεκίνημα του:

IMG_2203.jpg
«Δεν κυνήγησα ποτέ κάτι. Όλα έγιναν τυχαία και μετά ακολούθησαν μια φυσική ροή. Είχαμε γράψει ένα κομμάτι σ’ ένα υπόγειο μ’ ένα φίλο μου, μου είπαν ότι ένα καινούριο συγκρότημα με το όνομα Vegas, ήθελε τραγούδι. Μετά έγραψα κι άλλο κομμάτι… και τα demo τα έκανα εγώ. Κάπως έτσι ασχολήθηκα με το τραγούδι…» και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος μ’ έχει φέρει σε αυτή τη θέση κι όχι οι κλίκες. Αυτό το αξιολογώ και το εκτιμώ, γι’ αυτό είμαι ταπεινός».

2186_ELENA_KARPONTINI_STAN_AKIS_ANASTASIADIS_372014.jpg

Ποιο είναι το πάθος του;

«Πάθος μου είναι τα τατουάζ και η μουσική… Υπάρχει εξέλιξη στα τραγούδια μου από τα “Θα μου ‘φταναν τα λεφτά”, μέχρι το «Να μ’ ερωτευτείς”. Οι επιρροές μου δεν είναι από ένα είδος. Απλά άκουγα πάντα πάρα πολύ μου��ική». Όσο για τα τατουάζ; Αποκαλύπτει ποιο είναι το αγαπημένο του!

«Όλα τα τατουάζ μου με αντιπροσωπεύουν και με εκφράζουν. Το αγαπημένο μου είναι αυτό του Μάικλ Τζάκσον. Τον απεικονίζει πριν και μετά όταν έγινε λευκός, σαν να κρατά μάσκα και να δακρύζει. Για μένα συμβολίζει ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει τον καλλιτέχνη να δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό, όπως και να είναι στην πραγματικότητα». Πάντως, δήλωσε πως για γυναίκα δεν θα έκανε τατουάζ!

10325623_723300021067163_4028632946014876258_n.png

Σχετικά με τον εκνευρισμό του στις ερωτήσεις για την Ηλιάκη:
«Είμαι αυθ��ρμητος στις αντιδράσεις μου. Ενάμιση μήνα μετά από αυτή τη βλακεία που ξεκίνησε από κάπου… κι ενώ έχω απαντήσει, πηγαίνεις σ’ ένα μουσικό θεσμό επάξια και σε ρωτάνε πάλι γι΄αυτό. Καταλαβαίνω το δημοσιογράφο που θέλει να κάνει τη δουλειά του, αλλά οκ ρώτα και κάτι άλλο. Συνέχεια ρωτάνε τα ίδια... Όχι.. δεν έχω σχέση με την Ηλιάκη».
Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζει και με ποιους έχει καλή σχέση;
«Ο Μαζώ είναι προσωπική μου “καψούρα”. Toν θαυμάζω πολύ. Ο Γονίδης είναι μεγάλος δάσκαλος. Έχω μάθει πολλά πράγματα μελετώντας τη μουσική του και τον τρόπο που γράφει. Καλές σχέσεις με παιδιά του χώρου, έχω με τον Χρήστο Μάστορα (Μέλισσες) και τον Γιώργο Σαμπάνη. Επικοινωνούμε στενά σε άλλο επίπεδο. Είναι κι αυτοί χαμένοι στον κόσμο της μουσικής»
IMG_2196.jpg
Όνειρο του είναι:
«Αυτό που θέλω είναι υγεία. Να είναι καλά οι άνθρωποι μου, αυτοί που αγαπώ και μ’ αγαπούν, η οικογένεια μου και οι συνεργάτες μου, οι οποίοι είναι η δεύτερη οικογένεια μου… με βλέπουν και με ζουν περισσότερο από τους δικούς μου».
IMG_2209.jpg
Εκτός από το φανατικό του κοινό και τα τραγούδια του, που σε συνδυασμό με την εξωτερική του εμφάνιση, τον έχουν απογειώσει, αυτό που ίσως δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι στα περισσότερα κομμάτια του, δημιουργός είναι ο ίδιος και η ομάδα του.Ο Stan λέει χαρακτηριστικά:
«Γράφω καλύτερα όταν είμαι μόνος… και γράφω πάντα την αλήθεια μου. Αν ήμουν μέσα στο «σύστημα», μέσα σε μουσικές κλίκες της προώθησης και των promo, αν προσποιούμουν στον κόσμο και φωτογραφιζόμουν με ψεύτικα χαμόγελα…αν δεν ήμουν ο εαυτός μου, αν χρειαζόταν να ζήσω έστω και για μια μέρα έτσι…θα προτιμούσα ν’ αυτοκτονήσω».
Σοφία Βάγκα