​Η ομορφιά μόνο… δεν αρκεί, και αυτό το γνωρίζει καλά η Κάθι Άιρλαντ, η οποία στα 51 της είναι το πλουσιότερο μοντέλο του κόσμου!

Η καλλονή, γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1963. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, ηθοποιός και παρουσιάστρια, διαπρέποντας τη δεκαετία του ’80 και του ’90. Μάλιστα έγινε ευρέως γνωστή, από την εμφάνιση της σε ΔΕΚΑΤΡΙΑ εξώφυλλα του «Sports Illustrated».

103269496.jpg
Γρήγορα όμως κατάλαβε πως το ταλέντο της ήταν… αλλού, αφού στην πορεία την κέρδισε το «επιχειρείν».

Το 1993, η Κάθι ίδρυσε την (kiWW), «Kathy Ireland Worldwide», η οποία την έκανε ένα από τα πλουσιότερα μοντέλα στον κόσμο.

kathy-ireland-500x599.jpg
Η εταιρία της, ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί ρούχων, και με τον καιρό μετατράπηκε σε μια τεράστια επιχείρηση που άρχισε να εμπορεύεται από κάλτσες μέχρι… περούκες!

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία της Κάθι ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια δολάρια.

kathy_ireland_kathy02aem7_b77l8er.jpg
Και αν νομίζετε πως όλα αυτά είναι «τυχαία», να σας ενημερώσουμε πως το πρώην μοντέλο από μικρή φαινότανε!

Την πρώτη της δουλειά την έπιασε στα 11. Ο πατέρας της, ήρθε δείχνοντας της μια αγγελία για διανομείς εφημερίδων η οποία έγραφε:

«Είσαι το αγόρι για τη δουλειά;»

kathy-ireland-9.jpg
Θέλετε να μάθετε τι απάντησε η 11χρονη Κάθι;

«ΟΧΙ. Δεν είμαι το αγόρι για τη δουλειά αλλά το κορίτσι, και μπορώ να τα καταφέρω εξίσου καλά όπως ένα αγόρι! Νομίζω ότι αξίζω μια ��υκαιρία!»

Και της την έδωσαν τελικά, όπως και πολλές άλλες μελλοντικά.

kathy-ireland-13485.jpg
Εκτός πάντως από το επιχειρηματικό της έργο, η Κάθι είναι γνωστή και για τη φιλανθρωπία της, μιας και είναι βαθειά ευαισθητοποιημένη απέναντι στο σύνδρομο Down με το οποίο γεννήθηκε η ανιψιά της.

Για το λόγο αυτό δώρισε πολλά χρήματα και ίδρυσε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Kathy-Ireland.jpg
Γνωστή είναι και η στενή φιλία που διατηρούσε με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Η ηθοποιός, δεν είχε διστάσει στο παρελθόν να βγει και να υπερασπιστεί δημόσια την Κάθι για αρνητικές κριτικές που είχε δεχτεί, λέγοντας:

«Η Κάθι είναι η επιτομή του γκλάμουρ, της χάρης και του επαγγελματισμού. Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο στη ζωή μου».

Αρκετά χρόνια μετά το θάνατο της Τέιλορ, η Κάθι Άιρλαντ συνεχίζει να δηλώνει πως η ηθοποιός υπήρξε η μέντοράς της, οφείλοντάς της μέρος της επιτυχίας της στη ζωή, τις επιχειρήσεις αλλά και τη φιλανθρωπία!