​Μπορεί οι περισσότεροι να θυμάστε τη Μαρία Ανδρίτσου ως ζουμερή «Ξανθίππη» από τη σειρά «50-50», όμως αυτός ο εαυτός της ανήκει πλέον στο παρελθόν, μιας και η ηθοποιός είναι άλλος άνθρωπος, έχοντας χάσει όλα τα παραπανίσια κιλά. Πώ��; Με το βελονισμό!

μαρ1.jpgμαρ3.jpg

Η Μαρία Ανδρίτσου, κατάφερε να χάσει συνολικά 13 κιλά μέσα σε 4 μόλις μήνες:

«Η συνταγή της επιτυχίας μου είναι ο συνδυασμός δίαιτας και βελονισμού. Ο βελονισμός ουσιαστικά σε βοηθά ν΄ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή. Για μένα δεν είναι απλά μια θεραπεία, αλλά τρόπος ζωής. Ο ειδικός τοποθετεί σε πολλά σημεία στο σώμα ειδικές βελόνες που επιδρούν στο νευρικό σύστημα και ενεργοποιούν το μεταβολισμό. Με τον καιρό χαλιναγωγείς την ��πιθυμία σου για φαγητό. Ξεκίνησα τον Σεπτέμβριο του 2012 και έως τον Ιανουάριο του 2013 είχα χάσει 13 κιλά από παντού, και κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς. Συνεχίζω ακόμα! Κάνω συντήρηση και επισκέπτομαι το γιατρό μου κάθε φορά που ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη. Τώρα όποτε μπορώ, κάνω δυο συνεδρίες την εβδομάδα».

μαρ2.jpg

Ωστόσο, στις αρχές της προσπάθειάς της, ο βελονισμός ήταν πιο εντατικός:

«Αρχικά επισκεπτόμουν τον γιατρό μου τέσσερις φορές την εβδομάδα. Κάθε συνεδρία είχε διάρκεια 40 λεπτά. Ο γιατρός επικεντρωνόταν στα επίμαχα σημεία, δηλαδή στις περιοχές απ΄όπου ήθελα να χάσω βάρος, μεταξύ των οποίων και στην κοιλιακή χώρα. Ο βελονισμός κάνει θαύματα στην κοιλιά, αφού χτυπά την πηγή του προβλήματος, συμβάλλοντας σημαντικά στη σύσφιξη των κοιλιακών μυών. Η θεραπεία με το βελονισμό, είχε υποστηρικτικό ρόλο στην όλη προσπάθεια. Παράλληλα ακολουθούσα ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, ενώ επίσης κολυμπούσα πάρα πολύ!»

μαρ4.jpg

Παράλληλα, καταρρίπτει και τον μύθο του «τρώω αλλά δεν παχαίνω»:

«Δεν υπάρχει αυτό! Όσοι το λένε ψεύδονται! Είναι αδύνατον να φας και να μην πάρεις κιλά!»

μαρ5.jpg
Αυτό που έχει περιορίσει, είναι «το να τρώω το βράδυ! Είναι το χειρότερο γιατί δεν γίνονται καύσεις. Από την άλλη προσπαθώ να πίνω πολύ εμφιαλωμένο νερό. Δυο λίτρα τη μέρα οπωσδήποτε! Αποφεύγω επίσης το αλκοόλ και δεν καπνίζω. Μόνο καφέ πίνω. Είναι η μόνη μου απόλαυση. Σε ο,τι αφορά το φαγητό, σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα, αλλά και το πόσο καλά είναι μαγειρεμένο».

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ «ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ:

-Τρώει οπωσδήποτε πρωινό

-Αποφεύγει τη ζάχαρη και το αλάτι

-Καταναλώνει πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά

-Τρώει ένα ελαφρύ βραδινό. Για παράδειγμα, προτιμά 2 φρυγανιές σίκαλης με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, η μια δροσερή σαλάτα.