​Για τον gay πατέρα του ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών το Μάιο του 1993 μίλησε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Οut», ο 70χρονος θρύλος του Hollywood αναφέρθηκε στον ομοφυλόφιλο μπαμπά του, Ρόμπερ Ντε Νίρο Sr, στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ που γυρίζει για εκείνον.

BLOG_Culture_toDo_DeNiro_960_Slide4.jpg
Καλωσορίζοντας το περιοδικό στο ατελιέ του πατέρα του στη Νέα Υόρκη, ο Ντε Νίρο αναφέρθηκε με μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια στην καλλιτεχνική δουλειά του μπαμπά του, ο οποίος δημιουργούσε έργα τέχνης στην τεχνοτροπία του Matisse, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ ν΄αποκτήσει τεράστια φήμη.

Μιλώντας για τη ζωή του πατέρα του, ο 70χρονος σταρ αποκάλυψε πως ο μπαμπάς του εκείνες τις εποχές «πάλευε» με την ομοφυλοφιλία του:

«Εύχομαι να είχαμε μιλήσει περισσότερο γι΄αυτό το θέμα. Η μητέρα μου δεν ήθελε να αναφερόμαστε στο θέμα, και μέχρι κάποια ηλικία ούτε εμένα με ενδιέφερε ν΄ασχοληθώ».

Robert-De-Niro-Jr.-and-his-father-Robert-De-Niro-Sr.-mid-1970s.jpg
Πρόσθεσε ακόμα φανερά συγκινημένος, πως «δεν είμαστε ο τύπος γιου και πατέρα που έπαιζαν μαζί μπάσκετ. Αλλά ήμασταν δεμένοι μεταξύ μας.Δεν περνάγαμε πολύ χρόνο μαζί, επειδή με τη μητέρα μου είχαν χωρίσει. Ωστόσο τον φρόντιζα με συγκεκριμ��νους τρόπους».

Στο σημείο που ο Ντε Νίρο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ήταν όταν ο 70χρονος ηθοποιός είπε:

«Με πιάνουν οι συναισθηματισμοί μου, γιατί κληρονόμησα το όνομα του πατέρα μου, αλλά κατάφερα να γίνω πιο γνωστός από εκείνον».