Μετά από 48 χρόνια η Αυστρία κατέκτησε την πρώτη θέση της 59ης Eurovision, με την Conchita Wurst και το τραγούδι «Rise Like A Phoenix» συγκεντρώνοντας 290 ψήφους.

Η «γυναίκα με το μούσι» συγκινημένη πήρε το βραβείο στο B&W Hallerne και στη συνέχεια πήγε στο Press Conference, φορώντας ένα μαύρο δαντελωτό φόρεμα, για να δώσει την πρώτη της συνέντευξη ως νικήτρια του διαγωνισμού.
AP4_7848.jpg
«Για μένα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα! Αλλά και για την κοινωνία μας, μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον, δεν οπισθοδρομούν με σκέψεις του παρελθόντος. Περάσαμε ένα μήνυμα!"

AP4_7856.jpg
Κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων η Conchita δεν σταμάτησε να κλαίει συγκινημένη για την αγάπη του κόσμου αλλά και τα 12άρια που της έδιναν. «Έκλαιγα από τη χαρά μου! Έμεινα άφωνη! Είμαι πολύ ευγνώμων!» είπε και υποσχέθηκε στους fans της ότι δεν θα τα παρατήσει ποτέ.

AP4_7866.jpg
"Ποτέ στη ζωή μου! Το 2012, ήρθα δεύτερη στην Αυστρία για το διαγωνισμό της Eurovision αλλά δεν τα παράτησα! Συνέχισα να δουλεύω σκληρά τα δύο τελευταία χρόνια και, και φέτος ένιωσα ότι ήμουν έτοιμη για αυτό. Πάντα εκφράζω τα συναισθήματά μου με το τραγούδι - η ζωή μου είναι η μουσική και από τότε που μου ανέθεσαν να εκπροσωπήσω τη χώρα μου έχω εισπράξει μεγάλη υποστήριξη, είμαι τόσο ευγνώμων!" δήλωσε και πρόσθεσε: "Αυτή η οικογένεια της Eurovision είναι μια οικογένεια που πάντα ήθελα να συμμετέχω. Έτσι ένιωσα σαν να έρχομαι στο σπίτι μου!»