Για «αδιανόητη σκληρότητα» έκανε λόγο η Angelina Jolie σχολιάζοντας την απαγωγή 276 μαθητριών στη Νιγηρία, την ώρα που stars του Hollywood δίνουν την δική τους «μάχη» για την απελευθέρωση των παιδιών που κρατούνται από τις 15 Απριλίου.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε με βίντεο την ευθύνη για την μαζική απαγωγή 300 μαθητριών Λυκείου, εκ των οποίων οι 276 παραμένουν στα χέρια τους και 53 κατάφεραν να δραπετεύσουν. Σύμφωνα με το βίντεο, τα κορίτσια θα χρησιμοποιηθούν ως σκλάβες, θα πουληθούν ή θα ωθηθούν σε αναγκαστικούς γάμους.

«Η απαγωγή αυτών των κοριτσιών είναι μια αδιανόητη σκληρότητα. Δυστυχώς, υπάρχει πολύ κακό στον κόσμο. Καθημερινά βλέπουμε στις ειδήσεις ανθρώπους να υποφέρουν και να υπάρχει στον κόσμο τόσο μεγάλη σκληρότητα», είπε η 38χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, στο πλαίσιο συνέντευξης στο Παρίσι για τη νέα της ταινία.

Την ίδια ώρα, stars του Hollywood ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους, ζητώντας από τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να απευθύνουν έκκληση για την απελευθέρωση των κοριτσιών, αλλά και να ζητήσουν από την Νιγηρία να προστατεύσει τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 20 celebrities, μεταξύ των οποίων οι Queen Latifah, Jenna Dewan-Tatum, Mia Farrow, Minnie Driver και Alyssa Milano, έχουν συστρατευθεί με την καμπάνια Change.org, για την προστασία των γυναικών στη Νιγηρία, που άρχισε την περασμένη εβδομάδα μία Νιγηριανή φοιτήτρια στη Γερμανία.