Με την συμμετοχή του στο Μπρούσκο ο Αποστόλης Τότσικας επιβεβαιώνει και τους πιο αυστηρούς κριτικούς πως το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Ο ίδιος, μέσα από τις άκρως πετυχημένες δουλειές που έχει κάνει, έχει αποκτήσει και αρκετούς που κρίνουν με διαφορετικά κριτήρια το ταλέντο του, παρομοιάζοντας την υποκριτική του ίδια με ενός «Αρνιού».

Για το πόσο θεωρεί εμμονική την συμπεριφορά και την κριτική κάποιον, αλλά και αν μετά από κάποια «λάθος σχόλια» άκουσε συγνώμη, ηθοποιός δήλωσε: «Τι να σας πω κατά καιρούς έχουν πει διάφορα. Ακόμα και ότι το αρνί παίζει καλύτερα από εμένα, έχω ακούσει. Ειπώθηκε για μια ταινία η οποία πήρε βραβείο κοινού. Είναι να απορείς πραγματικά με τη ασχετοσύνη και την εμπάθεια ορισμένων. Την συγνώμη ένας μόνο άνθρωπος μου την έχει πει. Δεν είχε τα κότσια όμως να έρθει ο ίδιος και έστειλε τον γιο του να μου μιλήσει», τόνισε.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που εκνευρίστηκε παρά να γελάσει με την έκφραση «το αρνί παίζει καλύτερα από τον Τότσικα;»: «Γιατί δεν με ενδιαφέρει να παραστήσω τον άνετο. Η απάντηση μου ήταν το βραβείο κοινού. Υπάρχει μεγάλη ευκολία στο να κρίνουμε και να λέμε πράγματα».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει παντρευτεί κρυφά τη Ρούλα Ρέβη εκείνος απάντησε: «Εδώ ήρθε κάποιος τις προάλλες και μας είπε να προσέχουμε τους φίλους μας. Έχω ακούσει διάφορες ανοησίες. Αυτή η καραμέλα με το «φιλικό περιβάλλον» είναι ότι χειρότερο. Πριν δύο μήνες πέθαναν τον πατέρα μου. Πήρα τους ίδιους προσωπικά και το ξεκαθάρισα».

Το ενδεχόμενο ενός παιδιού το έχει σκεφτεί; Και αν ναι θεωρεί πως; Οι εποχές είναι κατάλληλες;

«Πάντα μου άρεσαν τα παιδιά. Οι προϊστορικοί άνθρωποι δηλαδή πως έκαναν παιδιά; Σε σπηλιές ζούσαν, όχι μέσα στη χλιδή. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Αρκεί να έχει την ψυχραιμία και την λογική να το αντιμετωπίσεις.»