Ένας Έλληνας, ο Γιώργος Βογιατζής, βρέθηκε δίπλα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου που πρωταγωνιστούν στο «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ». Πώς είναι, όμως, σήμερα ο ηθοποιός και τι λέει για τον ρόλο του στην υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι;

Ο Γιώργος Βογιατζής ενσαρκώνει τον Ιωσήφ στην επική μεταφορά του Θείου Δράματος, που κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν 40 χρόνια και προβάλλεται κάθε Πάσχα.

vogiatzis2.jpg

Όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, αφορμή για την γνωριμία του με τον Τζεφιρέλι στάθηκε η ταινία «Τα Χρόνια Της Φωτιάς», για την οποία, ένα χρόνο πριν τον «Ιησού», είχε βραβευτεί με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

vogiatzis3.jpg

«Όταν γνωρίστηκα με το Φράνκο Τζεφιρέλι μου πρότεινε να κάνω κάποια δοκιμαστικά επειδή ήμουν νέος. Εκείνη την εποχή, προσπαθούσα πάρα πολύ να κάνω πράγματα για την καριέρα μου και ήθελα να πάρω τη δουλειά. Έτσι, λόγω της ηλικίας μου, με έβαλαν να κάνω τρία δοκιμαστικά. Ήθελαν να βεβαιωθούν ότι μπορώ να τα καταφέρω. Και το απέδειξα», έχει πει ο ηθοποιός, προσθέτοντας πως στην Τυνησία είχε στηθεί μια ολόκληρη πολιτεία και ότι παραγωγή σαν τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» είναι δύσκολο να ξαναγίνει.

5384_ZEYG_VOGIATZI_14102011 (520x800).jpg

Η καριέρα του Γιώργου Βογιατζή, πάντως, έχει ουκ ολίγες διεθνείς επιτυχίες: αρχής γενομένης από το ντεμπούτο του, στον «Αλέξη Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη το 1964, έχει πρωταγωνιστήσει στα «Μοντέρνα Τέρατα» του Ντίνο Ρίζι και «Χωρίς σύνορα» του Νικ Γκαιταζή, ενώ έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

6341_NTAIANA_SKORITS_GIORGOS_VOGIATZIS_09052012 (423x800).jpg