Πήγες να πάρεις αυγά για να τηρήσεις το έθιμο κι έδωσες 6 ευρώ; Υπάρχει άνθρωπος που έδωσε… 6 εκατομμύρια για ένα μόνο πασχαλινό αυγό!

Ο λόγος για το «Mirage», όπως ονομάζεται το πιο ακριβό πασχαλινό αυγό του κόσμου, οι εικόνες του οποίου πραγματικά εντυπωσιάζουν, κλέβοντας την παράσταση και από τα φημισμένα αυγά φαμπερζέ, τον διακαή πόθο όλων των πλουσίων του πλανήτη.

146073.jpg

Το κέλυφος του «Mirage», που σχεδιάστηκε από τον Manfred Wild, αποτελείται από 1.000 διαμάντια, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

egg1.jpg

Ασπράδι, φυσικά, δεν έχει, ενώ χρέη κρόκου εκτελεί μία ολόχρυση χειροποίητη Υφήλιος 18 καρατίων, στην κορυφή της οποίας υπάρχει ένα κρυστάλλινο περιστέρι που κάθεται σε ένα χρυσό κλαδί ελιάς!

egg3.jpg

Για την κατασκευή του χλιδάτου πασχαλινού αυγού εργάστηκαν κορυφαίοι τεχνίτες από τρεις ηπείρους και χρειάστηκαν τρία χρόνια εργασίας, ενώ η ταυτότητα του ιδιοκτήτη κρατείται επτασφράγιστο μυστικό.

egg5.jpg

Αν σου «γυάλισε» και το έχεις το παραδάκι, μην κάνεις όνειρα να το αποκτήσεις: το αφεντικό δεν σκοπεύει ούτε να το πουλήσει, ούτε να το… τσουγκρίσει!

egg4.jpg