​Τριανταεφτά ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Robert Powell υποδύθηκε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, στην υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι.

12.jpg
Τότε, ο ηθοποιός ήταν μόλις 33 ετών. Σήμερα, στα 70 του, ο Robert Powell δεν θυμίζει σε τίποτα τον χαρακτήρα που υποδύθηκε.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες γηραιότερος, με άσπρα μαλλιά και εμφανή τα σημάδια του χρόνου πάνω του, χωρίς το μούσι του, δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει πως ο Robert Powell είναι ο ηθοποιός που έπαιξε τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» τό��ο επιτυχημένα.

robert-powell-001.jpg
Βλέπετε, πολλοί ηθοποιοί υποδύθηκαν τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά μόνο ο Robert Powell ξεχώρισε, με την ταινία που κυκλοφόρησε το 1977, να παίζεται ακόμα και σήμερα, κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ROBERT POWELL:

Μετά το συγκεκριμένο ρόλο ο Robert Powell, δεν έκανε καμία άλλη σημαντική επιτυχία στον κινηματογράφο.

nazar1.png
Στα 70 του χρόνια, αποφάσισε να κάνει comeback στο θέατρο, υποδυόμενος τον ντετέκτιβ «Ηρακλή Πουαρό», στο «Black Coffee», το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε η Agatha Christie, εξ΄ου και το «τσιγκελωτό» μουστάκι στις φώτο!

nazare2.png

  • Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 70ΧΡΟΝΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ:

Είναι παντρεμένος και έχει δύο μεγάλα παιδιά. Ο Ρόμπερτ Πάουελ παντρεύτηκε τη χορεύτρια Μπαμπς Λορντ το 1975, λίγο πριν αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».
Μεγάλη του αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο.

  • ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΘΗΚΕ:

-Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδια��τερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.

- Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα.

-Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.

-Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».