​Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των Deep Purple να δώσουν συναυλία στα Κατεχόμενα, με την Ευρυδίκη να επικρίνει έντονα το συγκρότημα μέσω των social media.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Deep Purple θα εμφανιστούν στις 24 Μαΐου, στο πάρκο «Εγγύς Ανατολής», με τους διοργανωτές να μιλούν για ένα υπερθέαμα σε μια σκηνή 1.250 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα κοστίσει περίπου 97.000 ευρώ! Το συγκρότημα θα φτάσει με ιδιωτικό αεροσκάφος στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως γνωρίζουν την κατάσταση στο νησί αλλά δεν ακύρωσαν την εμφάνισή τους, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν άλλοι καλλιτέχνες.

«Αίσχος! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί δεν επιτρέπεται να γίνει αυτή η συναυλία. Ας κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και όλοι εμείς ώστε να αποτρέψουμε για ακόμα μια φορά ένα τέτοιο γεγονός το οποίο απαιτεί προσοχή γιατί εγκυμονεί κινδύνους. Πρώτα απ' όλα το ότι με την κίνηση αυτή κάποιοι αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος αγνοώντας την παράνομη τουρκική κατοχή και αδιαφορώντας για την καταπάτηση των δικών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και σας παρακαλώ πολύ, μη διαβάσω στον δικό μου τοίχο σχόλια τύπου: “Πόσο κάνει το εισιτήριο να πάμε;”. Όποιος έχει τέτοιες ανθελληνικές τάσεις δε χωράει στους "φίλους" μου. Η μουσική, ναι, δεν έχει όρια και όλοι μας φιλειρηνιστές είμαστε, αλλά σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας, τα δικαιώματα μας, τον λαό μας, υπάρχουν όρια τα οποία πρέπει πρώτα οι άλλοι να μάθουν να σέβονται. Όταν μας σεβαστούν, θα υπάρξει κ λύση, δίκαιη και βιώσιμη και για τις δύο πλευρές και τότε ας γίνουν όσες συναυλίες θέλουν. Σε μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ, όχι σε ένα "υπό παράνομη κατοχή" "ψευδοκράτος"!», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η Ευριδίκη.

untitled(52).JPG