Τα σκαλιά της εκκλησίας στο Μπουένος Άιρες θα ανέβει στις 26 Απριλίου η μοναδική βαφτισιμιά της Χριστίνας Ωνάση, Τουί-Χριστίνα Δοδέρο με τον αγαπημένο της Βίκτορ Σαν Μιγκούελ. Το ζευγάρι θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου υπό τις ευλογίες του Πάπα Φραγκίσκου.

Η Τουί-Χριστίνα Δοδέρο είναι η κόρη της κολλητής φίλης της Χριστίνας Ωνάση η οποία έχασε τη νονά της όταν ήταν 6 ετών.

assets_LARGE_t_420_54326171_type12128.jpg
Η μητέρα της Μαρίνα Δοδέρο με την κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν αχώριστες από τα 17 τους μέχρι που η Χριστίνα άφησε την τελευταία της πνοή. Μάλιστα ήταν εκείνη που την βρήκε νεκρή στην μπανιέρα της στο Μπουένος Αϊρες, της έκλεισε τα μάτια και συνόδεψε τη σορό της στο νεκροτομείο, σε ορθόδοξη εκκλησία των Παρισίων το 1983.

Την ημέρα του γάμου ��ης η Τουί που σήμερα είναι 34 ετών θα φορά στο λαιμό της ένα ροζάριο, δώρο του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αλλά και ένα διαμαντένιο σταυρό, δώρο της νονάς της.

assets_LARGE_t_420_54326170_type12128.jpg
«Τον βαφτιστικό μου σταυρό που τον διάλεξε μόνη της για μένα, τον αισθάνομαι ως ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα που έχω στην κατοχή μου, και τον βγάζω μόνο όταν πάω για ύπνο. Θυμάμαι τη μέρα που πέθανε, κι άκουσα τη μητέρα μου, να βγάζει μια κραυγή... Εγώ πήγα και κρύφτηκα στην τραπεζαρία, και κρατούσα τον σταυρό που μου είχε δώσει η Χριστίνα με όλη μου τη δύναμη, μάλλον επειδή κατάλαβα τι είχε συμβεί και φοβήθηκα πολύ», λέει η Του��-Χριστίνα Δοδέρο.

«Η Χριστίνα λάτρευε την κόρη μου, γι' αυτό και της έδωσε και το όνομά της. Είμαι σίγουρη ότι θα ήταν ευτ��χισμένη να στεκόταν πλάι στη βαφτιστήρα της τη μέρα του γάμου. Ηταν η πνευματική της μητέρα. Ομως η Τούι πάνω από το νυφικό της θα βάλει το σταυρό της νονάς της και θα είναι σαν να την έχει δίπλα της. Μας λείπει πολύ. Και σε εμένα και στην κόρη μου», αναφέρει η Μαρίνα Δοδέρο.

assets_LARGE_t_420_54326166_type12128.jpg
Η Τούι ακόμη θυμάται με τις λιγοστές παιδικές της μνήμες μια ευτυχισμένη Χριστίνα, να τραγουδάει δυνατά το αγαπημένο της τραγούδι... «voyage, voyage...».

«Τη θυμάμαι σαν μια γλυκιά και ευγενική γυναίκα. Οταν βλέπω φωτογραφίες από τις κοινές μας διακοπές δεν γίνεται να μη θυμηθώ τα γέλια που κάναμε. Αλλά αυτό που έχει μείνει πιο έντονο, είναι τη νονά μου να τραγουδά το "Voyage", ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια, σε ένα κόκκινο φορητό κασετόφωνο. Κάθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι, θυμάμαι τη Χριστίνα κι εμένα, να τραγουδάμε και να χορεύουμε στο μπάνιο», μας λέει η Τουί Χριστίνα Δοδέρο και συνεχίζει: "Η πιο αστεία ανάμνηση όμως από τη νονά μου, ήταν όταν είχε ψάξει το κεφάλι μου για ψείρες... Η Χριστίνα που γνώρισα δεν ήταν απλώς η καλύτερη φίλη της μητέρας μου αλλά μέλος της οικογένειάς μου"

Για την τελετή όλα είναι έτοιμα. Εκεί θα παρευρεθούν πλήθος διακεκριμένων Αργεντινών και μη, καθώς η οικογένεια Δοδέρο εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της αργεντίνικης ελίτ.