Επιμέλεια: Βεργιώτη Χριστίνα

Μετά τη διπλή μαστεκτομή, η Angelina Jolie ετοιμάζεται ν΄αφαιρέσει και τις ωοθήκες της!

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, η 38χρονη ηθοποιός που έχει το γονίδιο BRCA, θέλει να εξαλείψει κάθε πιθανότητα ώστε να νοσήσει από καρκίνο στο μέλλον, μιας και οι γιατροί της είχαν πει πως είχε 87% πιθανότητες να αποκτήσει καρκίνο στο στήθος, και 50% στις ωοθήκες.

Πλέον, η Angie είναι έτοιμη για την επόμενη φάση, και όπως λέει «έχω πολύ δρόμο μπροστά μου».

Ίσα που προλαβαίνει (ηλικιακά) η Angelina να κάνει αυτή τη δύσκολη επέμβαση, μιας και έχει ξεπ��ράσει χρονικά το όριο! Γιατί παρά το γεγονός πως οι γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες να έχουν αφαιρέσει τις ωοθήκες έως τα 40 τους, μια νέα έρευνα, έρχεται ν΄ανατρέψει αυτό το χρονικό περιθώριο.

article-2567526-1A1ED64F000005DC-915_634x480.jpg
Σύμφωνα με Καναδούς επιστήμονες, οι γυναίκες με το εν λόγω μεταλλαγμένο γονίδιο, ΠΡΕΠΕΙ να έχουν αφαιρέσει τις ωοθήκες τους έως την ηλικία των 35 ετών.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσο νωρίτερα… τόσο το καλύτερο. Η έρευνα των Καναδών ερευνητών, αναφέρει πως οι γυναίκες που έχουν το BRCA1 και περιμένουν έως τα 35 τους ώστε να κάνουν την αφαίρεση ωοθηκών, είναι πέντε φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο, συγκριτικά με εκείνες που κάνουν την εγχείρηση πριν τα 35 τους.

Angelina+Jolie+Arrivals+86th+Annual+Academy+dtGW-FHGmSZl.jpg
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε συνολικά σε 5.783 γυναίκες, ενώ σύμφωνα με τον Dr Don Dizon, εκπρόσωπο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας, η εγχείρηση πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως μετά απ΄αυτό, μειώνεται στο 80% η πιθανότητα μια γυναίκα να νοσήσει από καρκίνο.

Αν τα αποτελέσματα των Καναδών ερευνητών ευσταθούν,αυτό σημαίνει πρακτικά, πως η Jolie έχει ξεπεράσει αρκετά τα ηλικιακά όρια, μιας και είναι ήδη 38 ετών. Επομένως, πρέπει να υποβληθεί άμεσα στην επέμβαση, μιας και έχει ήδη αργήσει.