Μπορεί να συγκίνησε με τον ευχαριστήριο λόγο της για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ωστόσο, η Lupita Nyong'o του «12 Χρόνια Σκλαβος» συγκλόνισε με μία άλλη ομιλία της, που αναφερόταν στην ομορφιά και τις διακρίσεις, στην οποία, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως δεν ένιωθε όμορφη λόγω του χρώματός της!

«Δεν ένιωθα όμορφη... Προσευχόμουν να είχα πιο ανοιχτό δέρμα», παραδέχθηκε η 30χρονη ηθοποιός κατά την διάρκεια γεύματος που διοργανώθηκε στο Hollywood πριν την απονομή των Όσκαρ, από ένωση μαύρων γυναικών.

Όπως πρόσθεσε, η αίσθηση αυτή άλλαξε όταν είδε το μοντέλο Alek Wek, που έχει ρίζες από το Σουδάν: «ήταν επιτυχημένη παρά το ότι είχε σκούρο δέρμα. Ήταν σε όλες τις πασαρέλες, ήταν σε κάθε περιοδικό και όλοι μιλούσαν για εκείνη και την ομορφιά της! Ακόμα και η Oprah Winfrey την αποκαλούσε “όμορφη” και αυτό ήταν γεγονός!».

Τονίζοντας πως η ομορφιά και τα όνειρα δεν κάνουν διακρίσεις, η Lupita αναφέρθηκε στο γράμμα μίας θαυμάστριάς της η οποία έπεσε θύμα προκατάληψης, κάτι που έπαψε όταν η ηθοποιός ήρθε στο προσκήνιο κι άρχισε να παίρνει το ένα βραβείο μετά το άλλο.

«Η καρδιά μου δάκρυσε όταν διάβασα αυτές τις λέξεις. Δεν περίμενα ποτέ πως η πρώτη μου δουλειά μετά το σχολείο θα είχε τόση δύναμη και θα με καθιστούσε σύμβολο ελπίδας», κατέληξε η ηθοποιός, συγκλονίζοντας τους πάντες...