​Ένα ιδιαίτερα οξύ cocktail ναρκωτικών ουσιών ήταν αυτό που «σκότωσε» τον Philip Seymour Hoffman.

Ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός, βρέθηκε νεκρός στις 2 Φεβρουαρίου, μέσα στο διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη με μια σύριγγα στο χέρι.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, ο 46χρονος ηθοποιός πέθανε από ένα ιδιαίτερα οξύ μείγμα ναρκωτικών, το οποίο αποτελούνταν από ηρωίνη, κοκαΐνη, αμφεταμίνη και βενζοδιαζεπίνες.

Για χρόνια πάλευε με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, ενώ είχε εισαχθεί και σε κλινική αποτοξίνωσης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ όταν διαπίστωσε ότι το πρόβλημά του έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, στα μέσα Μαΐου, και γι’ αυτό απουσίαζε από το Φεστιβάλ των Καννών όπου αναμενόταν να παρουσιάσει την ταινία «Catching Fire».

Μάλιστα λέγεται πως η σύντροφος και μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών του, τον είχε διώξει από το σπίτι, επειδή είχε «ξαναπέσει» στα ναρκωτικά.

Η καριέρα του στην υποκριτική πάντως, ήταν αξιοθαύμαστη, παρά τον εθισμό τους στις ουσίες από τη νεαρή ηλικία.

Οι ρόλοι που έχει υποδυθεί είναι συγκλονιστικοί, όπως για παράδειγμα στο «Άρωμα Γυναίκας» με τον Αλ Πατσίνο, αλλά και στο «Όταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα» με τη Μεγκ Ράιαν το 1994 - στο οποίο μάλιστα υποδυόταν έναν αλκοολικό σε κλινική αποτοξίνωσης -, μέχρι το «Flawless» με τον Ντε Νίρο το 1999.