Επίσημη μέρα «Κurt Cobain» ανακηρύχθηκε η 20ή Φεβρουαρίου από το δήμο του Aberdeen της Ουάσινγκτον, όπου είχε γεννηθεί, μιας που αυτή ��ίναι η ημερομηνία γέννησης του θρυλικού τραγουδιστή των Nirvana.

_t_kurt_cobain_statue_full.jpg

H έκπληξη που επεφύλαξαν ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο την ημέρα των εορτασμών ήταν ιδιαίτερη… για τους θαυμαστές των Nirvana, αφού ο αγαπημένος τους μουσικός έγινε άγαλμα… που μάλιστα δακρύζει!

bcb92f0f.jpg
Δημιουργός του αγάλματος είναι η Randi Hubbard, η οποία ξεκίνησε να το φτιάχνει, λίγο μετά τον θάνατο του, το 1994. Το έργο τοποθετήθηκε στο μουσείο ιστορίας της πόλης, ενώ οι αντιδράσεις των παρευρισκόμενων ήταν ποικίλες, αφού άλλοι έμειναν άναυδοι και άλλοι έβαλαν τα γέλια!

kurt_cobain_nirvana_wallpaper-normal.jpg
Ο Κερτ Κομπέιν (Kurt Donald Cobain, 20 Φεβρουαρίου 1967 – 5 Απριλίου 1994) σχημάτισε το συγκρότημα το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών και τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατος του Κομπέιν ήταν δολοφονία. Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτν��ϊ Λαβ, αρχηγό του συγκροτήματος Hole, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φράνσις Μπιν.