​Βρισκόμαστε στο μακρινό 1973. ο Μάνος Χατζιδάκις ανεβάζει στο καφεθέατρο «Πολύτροπο» την παράσταση «Ο οδοιπόρος, το μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλκιβιάδης».

Ο Χατζιδάκις ψάχνει νέους καλλιτέχνες που να συνδυάζουν το ταλέντο της υποκριτικής και του τραγουδιού και να παίζουν κάποιο όργανο. Εμφανίζεται ένας τύπος με μακριά μαλλιά, αμπέχονο και γένια και αρχίζει να τραγουδά το «Αστέρι του Βοριά». Είναι ο Σάκης Μπουλάς, ο οποίος μάλιστα δείχνει μια φλογέρα στον Μάνο Χατζιδάκι όταν αυτός τον ρωτά τι όργανο παίζει.

«Είστε εξαίσιος τραγουδιστής. Ξέρετε, όμως, εμείς σε αυτή την παράσταση ψάχνουμε για το ρόλο του Αλκιβιάδη. Και ξέρετε ποιος είναι αυτός; Ο ωραιότερος των Ελλήνων εφήβων. Εσείς δυστυχώς νεαρέ μοιάζετε με τον Άρη Βελουχιώτη» του είπε ο αείμνηστος Χατζιδάκις.

Ο Σάκης Μπουλάς δεν θα περάσει την οντισιόν. Το ίδιο και ο Ζουγανέλης, ο οποίος, ωστόσο, εντυπωσιασμένος από την παρουσία του Μπουλά πήγε και του μίλησε μετά την οντισιόν.

Βγαίνοντας, του κάνει πλάκα για τη φλογέρα που εμφάνισε. Μόλις έχει γεννηθεί μια σπουδαία φιλια. Για τα επόμενα 40 -και πλέον- χρόνια οι πλάκες αυτές δεν θα σταματήσουν ποτέ. Ούτε οι συνεργασίες, ούτε οι φιλικές εξομολογήσεις, ούτε η αδερφική στήριξη…

Σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν ήταν η τελευταία σου μέρα πάνω στη Γη, ποιος θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελες να αποχαιρετήσεις;», ο Σάκης Μπουλάς είχε αβίαστα απαντήσει: «Ο Ζουγανέλης». Και αυτός ήταν…