Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Πριν από τρία χρόνια, ο 19χρονος τότε Mo γλίτωσε από θαύμα από τις σφαίρες του μακελάρη της Νορβηγίας, που σκότωσε 69 νέους. Σήμερα, ο νεαρός φιλοδοξεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, διεκδικώντας την εκπροσώπηση της χώρας του στην Eurovision!

Ο Mohamed Abdi Farah, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έζησε την φρίκη της 22ας Ιουλίου του 2011 στο νησί Ουτόγια, όταν ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ άνοιξε πυρ στην καλοκαιρινή κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού κόμματος. Παρά το ότι είδε τον καλύτερό του φίλο να εκτελείται και δεκάδες κορμιά να πέφτουν αιμόφυρτα από τις σφαίρες, βρήκε την δύναμη να βουτήξει στο νερό και να αρχίσει να κολυμπά για να σωθεί, μέχρι που τον περισυνέλεξε ένα πλοίο.

Αν και τότε είχε κερδίσει την πρώτη θέση στο νορβηγικό «XFactor» και μια λαμπρή καριέρα είχε ανοιχτεί μπροστά του, ο Mo -παιδί μεταναστών από τη Σομαλία, που ζει στη Νορβηγία από όταν ήταν 7 ετών- αποφάσισε να σταματήσει το τραγούδι, έχοντας ζήσει την απόλυτη φρίκη.

mo1.jpg

Μετά από δεκάδες συνεδρίες με ειδικούς, ο νεαρός τραγουδιστής κατάφερε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά του τραύματα και να ανοίξει μια νέα σελίδα στη ζωή του: έκανε τον πόνο του τραγούδι και φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει την Νορβηγία στον διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο στην Κοπεγχάγη!

Με το τραγούδι «Heal», ο Mo παίρνει μέρος στον α’ ημιτελικό της νορβηγικής διαδικασίας επιλογής, που θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου, ελπίζοντας ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός να του φέρει όλα όσα ο μακελάρης του στέρησε...

mo3.jpg