​Όχι που θα τον άφηνε έτσι ο George Clooney τον Δήμαρχο του Λονδίνου, ο οποίος βγήκε και τον συνέκρινε με τον Χίτλερ, επειδή τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα!

Ο ηθοποιός, που όπως σας γράψαμε από το star.gr έχει βρει… τον «μπελά» του μετά τις δηλώσεις του υπέρ των Ελλήνων, απάντησε στον Μπόρις Τζόνσον, αποκαλώντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ… «πιωμένο» για τα λέει αυτά:

«Είμαι μεγάλος οπαδός του δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πραγματική πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα το αποδώσω σε μια μεγάλη σχετικά δόση υπερβολής μετά την κατανάλωση μερικών ποτηριών ουίσκι. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση μία ή δύο φορές, γι' αυτό δεν κρατώ καμιά κακία».

Μάλιστα πρόσθεσε, πως εδώ μιλάμε για πραγματικά γεγονότα:

«Όταν πρόκειται για πραγματικά γεγονότα, κι όχι φανταστικές ιστορίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εξετάσει τις αποφάσεις της UNESCO τις οποίες επικυρώνουν όλες οι πλευρές. Ένα έθνος που έχει καταλάβει ένα άλλο δεν μπορεί να πουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που κατακτά.Το σημαντικό είναι πως τα γλυπτά του Παρθενώνα αποκολλήθηκαν διά της βίας από το μνημείο από τους Τούρκους κατακτητές και πουλήθηκαν. Ήταν ένα ενιαίο μνημείο που έσπασε σε κομμάτια. Θα ήταν σαν να γινόταν κομμάτια το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι να πωλούνταν στην Αγγλία, το χέρι στο Βατικανό και ο κορμός του στο Met».

Για να καταλήξει πως:

«Υπάρχουν πολλά κομμάτια από αυτό το μνημείο σχεδόν σε κάθε χώρα και η συζήτηση για την επιστροφή τους θα έπρεπε γίνει σε κάθε μια εξ αυτών. Το καλύτερο όμως θα ήταν να αρχίσει η συζήτηση από το μέρος όπου υπάρχουν τα πιο εμφανή αντικείμενα. Όταν ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί, τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ της επιστροφής τους. Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί το παράδειγμά τους. Αν θέλουμε να μιλάμε με γεγονότα. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να με συγκρίνει με τον Χίτλερ».