​Η πτώχευση των δύο ασφαλιστικών εταιριών ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και Commercial Value, είχε θύματα περίπου 270.000 ασφαλισμένους, των οποίων οι αποζημιώσεις ξεπερνούν τα 800.000.000 ευρώ.

Αυτό που μένει είναι να αποζημιωθούν για τα συμβόλαια τους, έστω κατά ένα μέρος, από τη ρευστοποίηση της περιουσίας των δύο εταιριών, περιουσία που δεν ξεπερνά τα 265.000.000 ευρώ, με τα μετρητά να αγγίζουν μόνο τα 85.000.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους ασφαλισμένους που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται είναι και αρκετοί επώνυμοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές αλλά και πρόσωπα του πολιτικού χώρου.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης που είπε χαρακτηριστικά: «Τοποθέτησα δουλεμένα και φορολογημένα χρήματα από την ποδοσφαιρική μου καριέρα στη ΑΣΠΙΣ με την εγγύηση του τότε Υπουργείου Εμπορίου. Δεν μιλάμε για επενδυτική τοποθέτηση. Δεν τζογάραμε για να πάρουμε τα διπλάσια με ρίσκο να τα χάσουμε. Ποτέ όμως δεν μπορούσες να φανταστείς ότι θα τα χάσεις εν μία νυκτί».

Ο Τραϊανός Δέλλας εξομολογείται: «Η εταιρία μας άφησε ξεκρέμαστους στο πρόβλημα υγείας της Γωγώς. Δυστυχώς στην πιο ��ύσκολη στιγμή η ΑΣΠΙΣ δεν μας κάλυψε κι έκλεισε. Φανταστείτε να μην είχα την οικονομική δυνατότητα να περιθάλψω τη γυναίκα μου και να είχα χάσει τον άνθρωπο μου».

Η Ράνια Θρασκιά με μεγάλη απογοήτευση δηλώνει: «Ήταν χρήματα δουλειάς από τα 18 μου χρόνια, που χάθηκαν σε μία νύχτα. Αυτά τα χρήματα τα στερούν από τα παιδιά μου».

Μεταξύ των επωνύμων που έχασαν τα χρήματα τους είναι ο Χάρης Ρώμας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Νίκος Έξαρχος, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης και ο πρώην ποδοσφαιριστής, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.