Ένας από τους μεγαλύτερους έρωτες της ελληνικής showbiz «ζωντάνεψε» μετά από 40 χρόνια, καθώς η Ζωή Λάσκαρη πήγε χωρίς τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, στον πρώην σύντροφό της, Τόλη Βοσκόπουλο!

Πρώτο τραπέζι πίστα κάθισε η ηθοποιός -μαζί με την κόρη της, Μαρία Ελένη και την παρέα τους- και ο τραγουδιστής δεν σταμάτησε να την «καρφώνει» με τα μάτια, αλλά και να της αφιερώνει ένα τραγούδι όλο νόημα.

TOLIS.jpg

«Το Φεγγάρι Πάνωθέ Μου» αφιέρωσε ο Τόλης στη Ζωίτσα και κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή: το τραγούδι αυτό «έντυσε» την ταινία «Μαριχουάνα Στοπ», που έγινε αφορμή για την γνωριμία τους!

Ο έρωτας και το φινάλε που έγιναν πρωτοσέλιδο

Τόλης Βοσκόπουλος και Ζωή Λάσκαρη υπήρξαν ένα από τα ζευγάρια που έβαζαν «φωτιές» στο κοινό, που παρακολουθούσε μανιωδώς τις ταινίες στις οποίες έπαιζαν μαζί, αλλά και τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για τον έρωτά τους.

«Τρελάθηκε ο άνθρωπος! Το παθαίνει αυτό οποιοσδήποτε όταν ερωτευτεί. Αυτό έπαθε όταν γνώρισε τη Ζωή! Και ξέχασε και σπίτι και δουλειά και συνεργάτες και τα πάντα και έφυγε μαζί της», γράφει η αδερφή του τραγουδιστή στο βιβλίο της για εκείνον, αποκαλύπτοντας πως η ηθοποιός μεταμφιεζόταν σε γριά για να φεύγει μαζί του!

tolis_zoi1.jpg

Τον τραγουδιστή και την ηθοποιό έφερε κοντά ο Γιάννης Δαλιανίδης, το Καλοκαίρι του 1970. Μάλιστα, το «Μαριχουάνα Στοπ» έγινε η ταινία - ύμνος στον έρωτα που ζούσαν, ενώ ο Τόλης τραγούδησε αποκλειστικά για εκείνη το «Ξανθιά Αγαπημένη Παναγιά»!

«Τρία χρόνια με τη Λάσκαρη, έρωτας και πάθος και έκσταση. Οι εραστές του ονείρου! Του ονείρου που τελείωσε και έσβησε τόσο γρήγορα. Αν εξαρτιόταν από αυτόν, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να ήταν ατελείωτο και παντοτινό και πραγματικό. Μα αφού άλλα ονειρευόταν αυτός και άλλα μελέταγε εκείνη, το όνειρο πήρε τέλος», περιγράφει η Παναγιώτα Βοσκοπούλου.

tolis_zoi2.jpg

Οι δυο τους ζούσαν μαζί σε μια μονοκατοικία στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο Τόλης για να κατακτήσει τη Ζωή είχε στείλει ένα ολόκληρο φορτηγό με λουλούδια στο θέατρο όπου έπαιζε! 'Ενα ταξίδι της Λάσκαρη στην Αμερική οδήγησε στον χωρισμό. Ο Βοσκόπουλος, που δεν μπορούσε να μπει σε αεροπλάνο, την ακολούθησε, ταξιδεύοντας με καράβι μέσω Ιταλίας, όμως, όταν έφτασε εκεί, η ηθοποιός του ζήτησε να χωρίσουν.

«Ο έρωτας διαρκεί περίπου ένα - δύο χρόνια, αλλά ένα ζευγάρι μπορεί και πρέπει να νιώσει και άλλα πράγματα μετά τον έρωτα που μπορούν να το κρατήσουν ενωμένο»., γράφει η Ζωή Λάσκαρη στο δικό της βιβλίο, ενώ εξομολογείται πως ο Τόλης Βοσκόπουλος υπήρξε μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της.

Ο τραγουδιστής δεν μπορούσε να δεχθεί τον χωρισμό, ενώ η Ζωίτσα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις, του έστειλε λουλούδια για την πρεμιέρα του στη «Νεράιδα».

«Μια μέρα βρέθηκε, ως συνήθως, μόνος, πικραμένος να κλαίει. Ήταν απαρηγόρητος. Είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο. Τόσο πολύ του είχε κοστίσει», γράφει η αδερφή του Τόλη Βοσκόπουλου, προσθέτοντας πως μεταξύ εκείνων που τον παρηγόρησαν ήταν και η Μαρινέλλα, μία συμπαράσταση που εξελίχθηκε στον επόμενο έρωτα του Τόλη...

tolis_zoi3.jpg