​Μετά την δήλωση του George Clooney σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου, που είπε πως τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν δικαιωματικά στην Ελλάδα, έσπευσαν κι άλλοι ηθοποιοί του Hollywood να τον υποστηρίξουν!

Ωστόσο, η δήλωση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε δυσ��ρέσκεια στους Βρετανούς, που απάντησαν μ' ένα ειρωνικό δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, John Whittingdale είπε ότι ο σταρ ''είναι άσχετος γιατί είναι Αμερικανός και δεν γνωρίζει την ιστορία και τα δικαιώματα της Βρετανίας''.

Όπως σας γράψαμε και μέσα από το star.gr, στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Μνημείων Άνδρες» στο Λονδίνο, ο George Clooney ανταπάντησε στο προσβλητικό δημοσίευμα:

«Προφανώς έμπλεξα λέγοντας ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν, γι' αυτό έπρεπε να κάνω μία έρευνα για να επιβεβαιώσω ότι δεν είχα τρελαθεί!».

Ζήτησε, μάλιστα, να διεξαχθεί «μια ανοικτή συζήτηση» για το θέμα, σημειώνοντας ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.

Ωστόσο, ο Independent δεν αντιστάθηκε να ειρωνευτεί για άλλη μια φορά τον σταρ, καθώς στη διάρκεια της ομιλίας του αντί για Παρθενώνα-Parthenon είπε Πάνθεον-Pantheon.

Βέβαια, ο Clooney αποδέχθηκε με σαρκασμό το σχόλιο ότι δεν αντιλαμβάνεται σωστά το θέμα γιατί είναι «Αμερικανός», λέγοντας αυτό είναι πιθανόν σωστό.

Απάντηση μάλιστα έδωσε ο συμπρωταγωνιστής του, Matt Damon:

«Αυτό δεν μπορεί να είναι πάντα το επιχείρημα των Βρετανών. Σοβαρά τώρα, δεν είναι επιχείρημα να λένε ότι είμαστε Αμερικάνοι, δεν το καταλαβαίνουμε», τόνισε.

Επίσης και ο Bill Murray στάθηκε στο πλευρό του Clooney και του Damon, τονίζοντας: «Τα γλυπτά είχαν μια ��ολύ όμορφη διαμονή εδώ, φυσικά. Αλλά υπάρχει αρκετός χώρος στην Ελλάδα», προτείνοντας στη Βρετανία να αφήσει την Τέχνη να επιστρέψει εκεί απ' όπου ήρθε.

Ο Murray ανέφερε ότι αν επέστρεφαν στην Ελλάδα, τότε η χώρα δεν θα είχε αντίρρηση να τα δανείζει και σε άλλα Μουσεία όποτε της το ζητούσαν.

Όταν ο Clooney ρωτήθηκε αν σχεδίαζε να επισκεφθεί το Βρετανικό Μουσείο και να δει τα Γλυπτά, απάντησε με το απαράμιλλο χιούμορ του ότι «πρέπει να πάμε στη Γαλλία για να προσβάλουμε τους Παριζιάνους με κάτι σχετικά με τη Μόνα Λίζα και την Ιταλία».