Ο Leonardo DiCaprio μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους stars του Hollywood. Μπορεί το ταλέντο του να το αναγνωρίζουν οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες και ηθοποιοί, όμως τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν ρόδινα.

Βλέπετε ο Leo μεγάλωσε σε μια από τις πιο κακόφημες και φτωχές γειτονιές του Λος Άντζελες.

«Μερικές φορές προσπαθώ να εξηγήσω στο βαφτιστήρι μου πώς ήταν να ζεις στις γειτονιές ανάμεσα στη Hollywood Boulevard και στη Western Avenue, ανάμεσα στα πορνεία, στο έγκλημα και στη βία. Αλήθεια ήταν σαν τον “Ταξιτζή” του Σκορτσέζε από πολλές απόψεις», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times.

Τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις φτωχογειτονιές, με τα αθώα παιδικά του μάτια να αντικρίζουν τις πιο βίαιες σκηνές που μπορεί να δει ένα παιδί.

«Πηγαίνοντας προς το σχολείο έβλεπα πόρνες σε κάθε γωνία, έβλεπα ανθρώπους να κάνουν χρήση ηρωίνης. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο βαφτισιμιός μου με πιστεύει, αφού σήμερα αυτές οι περιοχές έχουν αναβαθμιστεί και είναι της μόδας», είπε.

Μάλιστα ο υποψήφιος για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου, αποκάλυψε και τον πραγματικό λόγο που στράφηκε στην υποκριτική.

«Μεγάλωσα πολύ φτωχικά και έτσι έχω δει την άλλη όψη ��ου νομίσματος. Την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο έφαγα ξύλο. Το γεγονός αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο που είχα ποτέ στη ζωή μου. Ήμουν 15 χρονών όταν πήγα στη μητέρα μου και της είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. “Σε παρακαλώ πήγαινέ με σε οντισιόν. Θέλω να ξεφύγω από το δημόσιο σχολείο”», είπε ο Leo.

Όσο για τα ναρκωτικά; Όπως λέει τα είχε ζήσει τόσο πολύ που αποφάσισε ότι δεν θα κάνει ποτέ χρήση.

«Δεν έχω κάνει ποτέ ναρκωτικά. Και αυτό γιατί τα ναρκωτικά υπήρχαν κυριολεκτικά μπροστά μου κάθε μέρα από τότε που ήμουν δύο, τριών, τεσσάρων χρόνων. Οπότε το Hollywood για μένα ήταν μια βόλτα στο πάρκο. Φυσικά πηγαίνω στα πάρτι και τα ναρκωτικά είναι εκεί και υπάρχει πάντα ο πειρασμός. Όμως το Hollywood είναι ένας ρευστός και ευμετάβλητος χώρος, όπου διάφοροι καλλιτέχνες εισέρχονται και προσπαθούν να ανήκουν σ’ αυτόν. Αρκετοί από αυτούς είναι εξαιρετικά ευάλωτοι. Κι έχω δει πολλούς να καταστρέφονται εξαιτίας αυτού του πράγματος», είπε.