Ξεχειλίζει από περηφάνια η Αθηνά Οικονομάκου για τον πατέρα της, ο οποίος βραβεύτηκε για την πράξη του, να σώσει 100 ζωές το καλοκαίρι στη Μεσόγειο.

Ο πατέρας της ηθοποιού, Διονύσης Οικονομάκος, είναι καπετάνιος, και ανήμερα της Παναγίας με την ηρωική του πράξη, κατάφερε να βοηθήσει πρόσφυγες που τον είχαν ανάγκη.

Για το λόγο αυτό, βραβεύτηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Ακαδημία Αθηνών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως ένας από τους καπετάνιους που έχουν σώσει ζωές.

athina brabeio.jpg
Επειδή όμως ο καπετάν-Διονύσης αυτή την εποχή βρίσκεται σε ταξίδι, το βραβείο παρέλαβαν η κόρη του, Αθηνά Οικονομάκου, και η σύζυγος του Γεωργία, οι οποίες βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων, πολύ συγκινημένες αλλά και περήφανες για τον καπετάνιο και μέλος της οικογένειας του.

Στη φώτο που πόσταρε η Αθηνά Οικονομάκου στο Instagram, κρατά πολύ συγκινημένη το βραβείο του μπαμπά της, λέγοντας: «Ο μπαμπάς μου ο Ήρωας!»

  • goneis.jpg
    • ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΕΣΩΣΕ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ:
    «Στις 15 Αυγούστου 2013, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Μεσόγειο, ανάμεσα σε Λιβύη και Ιταλία, ταξίδευε το καράβι Πάτροκλος στο οποίο είναι καπετάνιος ο σύζυγος μου. Κάποια στιγμή πρόσεξαν ότι υπήρχε μια βάρκα με μετανάστες. Πλησίασαν με το καράβι, έριξαν λέμβους και σχοινιά και κατέβηκαν. Τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση, σχεδόν ετοιμοθάνατους. Είχαν μείνει χωρίς νερό και φαγητό, οι έμποροι τους είχαν εγκαταλείψει. Ήταν ολομόναχοι, γυναίκες και παιδιά! Τους περισυνέλεξαν, τους ανέβασαν στο πλοίο, τους έδωσαν ρούχα και φαγητό, και τους μετέφεραν στο πλησιέστερο λιμάνι στην Ιταλία. Είμαστε περήφανοι όλοι στην οικογένεια για τον Διονύση», καταλήγει η σύζυγος του, Γεωργία Οικονομάκου.