«Υπήρξαν φορές στην ΕΡΤ που πληρωνόμουν χωρίς να έχω αντικείμενο», παραδέχεται ο Γιάννης Ζουγανέλης, ένας από τους λίγους πρώην εργαζόμενους της πάλαι ποτέ δημόσιας τηλεόρασης που λέει δημόσια αυτά που άλλοι προτιμούν να... ψιθυρίζουν.

Σε συνέντευξή του, ο αγαπητός ηθοποιός αναφέρει: «είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος με την ΕΡΤ. Κάποτε ήμουν υπάλληλος σε αυτό τον οργανισμό. Μπήκα αξιοκρατικά, με εξετάσεις. Δεν με έστειλε κανένα κόμμα. Κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση, έστελναν πάντα τους "δικούς" τους, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε καλλιτεχνικό. Σε αυτές τις αλλαγές υπήρξαν φορές που δεν είχα αντικείμενο. Κάποια στιγμή όταν ρώτησα "τι θα γίνει με μένα που πληρώνομαι κανονικά ενώ δεν έχω αντικείμενο;" πήρα την απάντηση "Ε, και δεν χαίρεσαι";»

«Παραιτήθηκα, αλλά αργότερα δούλεψα ξανά ως εξωτερικός συνεργάτης και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, γράφοντας θεατρικά έργα και μουσική σε εκπομπές και επιθεωρήσεις. Φυσικά, δεν έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ με αυτό τον τρόπο. Έπρεπε όμως, να φύγουν οι μελλοντικοί συνταξιούχοι. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε υπερπληθυσμός», καταλήγει.