Τις δύσκολές στιγμές που πέρασε μέχρι να καταφέρει να ξεπεράσει τις κρίσεις πανικού, εξομολογήθηκε γνωστός Έλληνας ηθοποιός!

«Ένα καλοκαίρι θυμάμαι ήμουν μέσα σε ένα ταξί και πήγαινα στο σπίτι μου. Έξω, αλλά και μέσα, είχε αφόρητη ζέστη, ένιωθα να πνίγομαι. Ο οδηγός είχε ανοίξει το air condition γιατί δεν ένιωθα καλά. Είχα μουδιάσει ολόκληρος... άρχισα να τρέμω, να μην μπορώ να αναπνεύσω, η καρδιά μου χτύπαγε σαν τρελή και νόμιζα ότι θα πέθαινα. Του ζήτησα να με κατεβάσει πριν το σπίτι μου... ξαφνικά έσβησαν όλα γύρω μου. Έπεσα κάτω και ήρθε ο κόσμος και με μάζεψε. Τρομοκρατήθηκα!», λέει ο Ορέστης Τρίκας, ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς «Κλεμμένα Όνειρα».

Όπως προσθέτει ο νεαρός ηθοποιός, έκανε σειρά εξετάσεων, αλλά δεν του έβρισκαν τίποτα! «Από εκείνη την ημέρα σιγά σιγά αυτό άρχισε να εμφανίζεται πιο συχνά. Μέχρι που μετά από έναν χρόνο είχα κλειστεί στο σπίτι μου, ερχόντουσαν οι φίλοι μου, η μητέρα μου, δεν μίλαγα σε άνθρωπο, δεν έβγαινα έξω και ζούσα με αυτό. Σκέψου ότι ξύπναγα τα βράδια με τρελές ταχυκαρδίες, πήγαινα στο νοσοκομείο και μου λέγανε όλοι ότι δεν είναι τίποτα και είναι κρίση πανικού. Αυτό με τρέλαινε ακόμα περισσότερο», αναφέρει.

Ο Ορέστης κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο να πεθάνει, αλλά είχε κρίσεις πανικού, όταν πήγε σε γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να μην πάρει φάρμακα, αλλά να το «παλέψει» πιστεύοντας πραγματικά ότι αυτό που νιώθει εκείνη την στιγμή δεν είναι αλήθεια.

«Για δύο χρόνια απ’ τη ζωή μου δεν το κατάφερα, μέχρι που κάποια στιγμή δεν πήγαινε άλλο και επισκέφτηκα έναν παθολόγο γιατί θεώρησα ότι, αφού έχουν περάσει δύο χρόνια, το θέμα θα ήταν παθολογικό. Του ανέφερα όλα τα συμπτώματα, κάναμε μάλιστα χιλιάδες εξετάσεις μέχρι που ένα βράδυ μου έβαλε και ένα μηχάνημα για να μετράει τους σφυγμούς μου. Όταν βγήκαν οι εξετάσεις, με πιάνει στο γραφείο και μου λέει “οι εξετάσεις σου είναι καλές αλλά το τρίπλεξ καρδιάς έδειξε κάτι. Ξαφνικά, εκεί που έχεις 60 - 70 χτύπους το λεπτό, ανεβάζεις κάτι 120, 150 μετά πέφτεις στους 30. Αυτό δεν είναι παθολογικό, είναι καθαρά στο μυαλό σου. Εσύ δίνεις την εντολή στο μυαλό σου να τα πάθεις όλα αυτά”. Ξαφνικά, με έναν μαγικό τρόπο άρχισαν να μην υπάρχουν αυτές οι κρίσεις πανικού, ενώ τις είχα κάθε μέρα. Νομίζω ότι αυτή η κουβέντα με ταρακούνησε», καταλήγει.