Για τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στο διαζύγιο μετά από περίπου δύο χρόνια γάμου μίλησε η Βίκυ Καγιά και τα λεγόμενά της τα λες άνετα «καρφάκια» προς τον Νίκο Κριθαριώτη, αφού, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως... αλλού κοιτούσε εκείνη κι αλλού εκείνος!

«Είναι πολύ πιο ειλικρινές και πολύ πιο σωστό να τελειώνεις κάτι που νιώθεις ότι δεν πάει άλλο, παρά να µένεις σε κάτι το οποίο διαρκώς θα βαλτώνει. Όταν έχεις κάνει τις προσπάθειές σου και βλέπεις ότι δε συναντιούνται οι δρόµοι σας µε τον άλλο, τότε είναι καλύτερα να το αποδέχεσαι και να το σταµατάς», λέει το μοντέλο σε συνέντευξή του, επισημαίνοντας πως το διαζύγιο δεν κλόνισε την αισιοδοξία της.

Μέχρι και τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Antoine De Saint Exupery επικαλείται η Βίκυ για να εξηγήσει τι οδήγησε στον χωρισμό με τον Νίκο Κριθαριώτη: «καµιά φορά οι άνθρωποι µπαίνουν σε µία σχέση µε τις καλύτερες προθέσεις και τελικά δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους. Όπως γράφει ο Antoine De Saint Exupery στο Μικρό Πρίγκιπα: “Αγάπη δεν είναι να κοιτά ο ένας τον άλλο. Αγάπη είναι να κοιτάνε και οι δύο στην ίδια κατεύθυνση”. Δεν έχει, λοιπόν, να κάνει µε το κατά πόσο ιδανικός και τέλειος είναι ο καθένας, αλλά µε το κατά πόσο οι δύο έχουν τα ίδια όνειρα και πεποιθήσεις. Αυτό που είµαι εγώ ίσως είναι αντίθετο µε αυτό που είναι ο άλλος. Δε φταίει κανείς. Έτσι είναι».

«Ένα διαζύγιο δεν είναι καθόλου ανασταλτικός παράγοντας για δεύτερο γάµο. Ένα διαζύγιο είναι και µια νέα αρχή. Δεν υπάρχει αλάθητος και τέλειος. Κάνεις την απογραφή των λαθών σου, την αυτοκριτική σου, βλέπεις τι υπερεκτίµησες και τι υποτίµησες και έτσι κάπου καταλήγεις και βλέπεις πού βρίσκεσαι. Και προχωράς…», καταλήγει το μοντέλο, που τονίζει πως τα προβλήματα είναι κομμάτι της ζωής και ότι η μιζέρια είναι θέμα επιλογής, αλλά η ίδια είναι από την φύση της αισιόδοξος άνθρωπος...