Για τη διάλυση του σχήματος στην Ιερό Οδό μίλησε ο Σταμάτης Γονίδης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του με την Ε. Κοκκίνου και την Στ. Καλλή.

«Δεν μας έκατσε. Το συγκεκριμένο μαγαζί εδώ και δύο χρόνια είναι παροπλισμένο. Επειδή εμένα μου αρέσουν τα δύσκολα και θέλω να ρισκάρω είπα το ναι. Με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία είχαμε κάνει μια συνεργασία, η οποία είχε πάει πολύ καλά. Με παρακάλεσε πολλές φορές λοιπόν ο άνθρωπος γιατί δεν μπορούσε να κάνει σχήμα. Πριν από τα κορίτσια επιχειρήσαμε να κάνουμε σχήμα με άλλους καλλιτέχνες, το οποίο και πάλι δεν κάθισε, γιατί ίσως οι καλλιτέχνες ήξεραν και δεν ήθελαν. Εγώ λοιπόν το επιχείρησα. Αλλά όταν στη ζωή μου δεν μου κάθεται κάτι το κόβω», είπε.

Εξήγησε μάλιστα ότι το μαγαζί δεν είχε προετοιμαστεί σωστά για να ανοίξει.

«Το θέμα δεν είναι ότι δεν είχε κρατήσεις το μαγαζί. Όποιος μου πει τώρα ότι το μαγαζί που δουλεύει έχει αλά καρτ κρατήσεις θα λέει ψέματα. Αν δεν έχεις σχολεία, το μαγαζί δεν γεμίζει. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ αργά, δεν είχε οργανωθεί το μαγαζί για να γεμίσει. Είχαμε ρεζερβέ όταν ξεκινήσαμε 500 άτομα», είπε.

Όσο για την Έλλη Κοκκίνου και την Στέλλα Καλλή είχε μόνο τα καλύτερα να πει.

«Η Έλλη Κοκκίνου και η Στέλλα Καλλή ήταν δικές μου επιλογές. Ήθελα δύο νέα κορίτσια. Η Έλλη είναι γνωστή, έχει κάποιες επιτυχίες με τον Φοίβο, την αγαπάει ο κόσμος, καλό παιδί και όμορφο κορίτσι. Και η Καλλή έχει πάρα πολύ καλή φωνή. Έλεγα λοιπόν ότι θα κάνουμε ένα καλό πρόγραμμα, αλλά δεν μας έκατσε», τόνισε.

Μάλιστα σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Μελέτησέ το», ο Σταμάτης Γονίδης θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για να μην παρεξηγηθεί με την Έλλη Κοκκίνου.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ειδικά στο θέμα φωνής είμαι πολύ απαιτητικός. Δεν θα έκανα ποτέ μια συνεργασία με καλλιτέχνες ή καλλιτέχνιδες που δεν έχουν τα φωνητικά προσόντα. Συγκεκριμένα για την Έλλη Κοκκίνου μπορεί να μην είπα ότι είναι μια μεγάλη φωνή, αλλά σας λέω ότι είναι μια πολύ καλή φωνή και δικαίως έχει πάρει τα εύσημα και από εσάς και έχει και το κοινό της. Δεν είναι τυχαίο αυτό», είπε.

Τέλος ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που είχε κάνει για τον Στέλιο Ρόκκο, με τις οποίες τον είχε χαρακτηρίσει «αχάριστο».

«Τον Στέλιο Ρόκκο μου τον έφερε ένας μάνατζερ στη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι δεν έχει να φάει. Εγώ τον επέβαλα σ��ον επιχειρηματία. Εγώ τον βοήθησα και μετά όταν συνεργαζόταν με τον Γ. Δασκουλίδη του έλεγε: “καλά τραγούδια του Γονίδη θα πεις να πάμε 100 χρόνια πίσω;” Τον αγαπώ, σέβομαι τη δουλειά του, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε», τόνισε με νόημα.