Για τις οικονομικές του εκκρεμότητες με την εφορία, αλλά και τις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του για την Χρυσή Αυγή μίλησε ο Γιάννης Πλούταρχος, ξεκαθαρίζοντας ότι όταν μίλησε δεν τοποθετήθηκε πολιτικά, αλλά κοινωνικά.

«Δεν τοποθετήθηκα πολιτικά και με έβγαλαν Χρυσαυγίτη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω κι εγώ ο ίδιος. Δεν θα έκανα ποτέ πολιτική τοποθέτηση δημόσια. Δυστυχώς δίνονται πληροφορίες στον κόσμο που είναι χαζές», είπε ο Γιάννης Πλούταρχος.

Σχολίασε μάλιστα και την τοποθέτηση του Νότη Σφακιανάκη, λέγοντας:

«Ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει. Δεν θα κρίνω εγώ ούτε τον Νότη, ούτε τη Δέσποινα. Έτσι το είδε κι εκείνη και έκρινε ότι πρέπει να αποχωρήσει από το σχήμα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η πολιτική πεποίθηση ενός καλλιτέχνη. Αυτό που με αφορά είναι πώς θα συνεργαζόμασταν και αν θα ταιριάζαμε καλλιτεχνικά».

Όσο για το αν πρέπει ένας καλλιτέχνης να εκφράζει ανοιχτά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο τραγουδιστής μίλησε για τον εαυτό του και είπε:

«Είμαι πολιτικοποιημένος μέσα μου, αλλά δεν θα έβγαινα ποτέ να εκφράσω την άποψή μου δημόσια, γιατί μπορεί η άποψη αυτή να είναι λάθος. Ποιος είμαι εγώ που θα επηρεάσω έστω κι έναν άνθρωπο που μπορεί να με θαυμάζει και να υιοθετήσει τις απόψεις μου»;

Τέλος αναφέρθηκε και στις οικονομικές του εκκρεμότητες με την εφορία τονίζοντας:

«Τα οικονομικά μου θέματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα βγω εγώ ο ίδιος και θα τα πω όλα στον κόσμο».