Τα γηρατειά και η ανημποριά που τα συνοδεύει είναι η μεγάλη φοβία του Γρηγόρη Βαλτινού, ο οποίος δεν έκρυψε ότι δεν θα ήθελε ποτέ να γίνει βάρος στα αγαπημένα του πρόσωπα όταν γεράσει.

Μάλιστα ο τρόπος που σκέφτεται να το αντιμετωπίσει σοκάρει, καθώς ο γνωστός ηθοποιός δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Φοβάμαι πάρα πολύ τα γηρατειά. Δεν τα θέλω καθόλου. Δεν θέλω την ανημποριά και το φόρτωμα στους άλλους. Θα ήθελα να βρω τη δύναμη να φύγω μόνος μου. Να βρω έναν τρόπο να πεθάνω. Να βρω τη δύναμη να αυτοκτονήσω… Ακόμα και τώρα που είμαι ενερ��ός σε όλους τους τομείς – στη ζωή, στη δουλειά, στην προσφορά, στα παιδιά μου – εάν πρόκειται αύριο να περάσω στην ανημποριά, έχω σκεφτεί ακόμα και τις κινήσεις που θα προηγηθούν της… αποχώρησής μου», εξομολογήθηκε.

Αποκάλυψε μάλιστα και όλα όσα θα έκανε, ώστε να μην ταλαιπωρούνταν οι δικοί του με γραφειοκρατίες.

«Θα τακτοποιούσα τις εκκρεμότητές μου πριν τις αφήσω, ώστε να μην βασανίσω μετά τους δικούς μου. Θα έκλεινα όλες μου τις υποχρεώσεις, θα πέταγα ότι περιττό μάζευα για να με συντροφεύει στη ζωή, θα ζητούσα συγγνώμη για τον πόνο που ίσως προξενούσα σε κάποιους και ύστερα θα αποχαιρετούσα τον κόσμο λίγο καλυμμένα για να μην τον σοκάρω. Δε θα μπορούσα να αντέξω τη ζωή χωρίς ζωή», είπε.