Μπορεί ο Θ. Τσαλταμπάσης να έγραψε, να σκηνοθέτησε και να πρωταγωνίστησε στην πρώτη του κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Πέμπτη και 12», όμως η καλή του Αγοραστή Αρβανίτη που πρωταγωνιστεί επίσης στην ταινία δεν πήρε τον ρόλο της χαριστ��κά.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Είχα εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της, είδα και τις εξετάσεις της και έτσι έκρινα ότι μπορεί να παίξει στην ταινία. Στη δουλειά είμαι αρκετά αυστηρός», είπε ο ηθοποιός.

Μάλιστα η επί πέντε χρόνια σύντροφός του παραδέχθηκε ότι ήταν πάρα πολύ αυστηρός μαζί της.

«Εμπιστεύομαι τον Θανάση πάρα πολύ, όταν μου λέει κάτι, το ακούω αμέσως και μου τον έδωσε τον ρόλο, αλλά ήταν πολύ αυστηρός. Είναι πάρα πολύ αυστηρός μαζί μ ου γιατί θέλει να είμαι πολύ καλή και να είμαι και σκληραγωγημένη», είπε.Τόνισε μάλιστα ότι θέλει να είναι αυστηρός μαζί της.

«Εγώ είμαι αυτή που πρέπει να τον ακούσω και θέλω να είναι αυστηρός μαζί μου. Εγώ γνώρισα την υποκριτική μέσα από εκείνον και την αγάπησα πάρα πολύ. Είχα μια αναζήτηση γενικότερα, αλλά δεν είχα καταλάβει τι θέλω. Με τον Θανάση κατάλαβα τι ήταν αυτό που ήθελα», είπε.