Την απάντησή του σε όσα υποστήριξε για την Χρυσή Αυγή ο Νότης Σφακιανάκης με σοβαρό, μεστό και κυρίως ιστορικό λόγο έδωσε σήμερα ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι περήφανος Έλληνας και περήφανος Μακεδόνας και δεν μπορεί να ψηφίσει Ναζιστές.

«Θεωρώ τραγικό να μιλάμε 15 μέρες για το τι δήλωσε ο Σφ��κιανάκης. Είναι κατάντια για την Ελλάδα. Αν έκανε μια δήλωση η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ δεν θα δίναμε τόση σημασία. Δεν μίλησε και ο Πλάτωνας, ένας λαϊκός τραγουδιστής μίλησε, χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση από όσο ξέρω», είπε ο ηθοποιός κατακεραυνώνοντας τον Νότη Σφακιανάκη.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν έμεινε όμως μόνο εκεί και συνέχισε:

vandi1.JPG

«Είναι ένας άνθρωπος που την άποψή του για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι δεν την έλαβα και ποτέ υπόψιν μου. Έχω μια μόρφωση δόξα των Θεώ από μόνος μου και μπορώ να κρίνω τι είναι σωστό, τι είναι λάθος, τι ηθικό και τι ανήθικο. Οπότε δεν με απασχολεί καθόλου αυτό που δήλωσε. Δεν θα τον πάρω σοβαρά. Δεν τον πήρα σοβαρά και δεν νομίζω να τον πάρω και ποτέ στα σοβαρά. Δεν θεωρώ ότι έχει και ιδιαίτερο πολιτικό λόγο. Τι μας είπε; Μας είπε ότι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, χαίρω πολύ, το ξέραμε. Σαράντα χρόνια ψηφίζαμε κλέφτες εξαιτίας της αμορφωσιάς μας. Μας είπε ότι η Χούντα έφτιαξε δρόμους… ξέρει ποιος χτίζει τι. Μας είπε ότι την Ακρόπολη της έχτισαν εξωγήινοι. Γενικά γνωρίζει πράγματα για τις κατασκευές».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν μάσησε τα λόγια του και είναι σίγουρο ότι αν είχε απέναντι του τον Νότη Σφακιανάκη για μία ίσως φορά θα είχε καταφέρει να τον αφήσει άφωνο.

«Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν θα έβγαινε δύο μήνες μετά την δολοφονία ενός παιδιού με την τσίχλα στο στόμα να πω στην Ελλάδα και πιθανότατα στους γονείς αυτού του ανθρώπου που ακόμα θρηνούνε ποιους να στηρίξουμε. Αυτό θεωρώ έλλειψη μόρφωσης. Αυτή την έλλειψη μόρφωσης λοιπόν ο κ. Σφακιανάκης την είχε πάντοτε, θα την έχει πάντοτε, δε θα την χάσει ποτέ», είπε.

vandi2.JPG
Τέλος δήλωσε περήφανος Έλληνας και περήφανος Μακεδόνας που δεν μπορεί να ψηφίσει ποτέ τους ανθρώπους που σκότωσαν τους προγόνους του.

«Ο καθένας ανάλογα με τον πολιτισμό και την μόρφωση που έχει πράττει. Εγώ έχω συναίσθηση του ποιος είμαι, του ποιοι είναι οι γονείς μου, το από ποιο τόπο κατάγομαι. Γεννήθηκα στις Σέρρες, 40 χλμ από τα σύνορα, γεννήθηκα στον τόπο, όπου οι Ναζιστές έσφαξαν κόσμο. Η μεγαλύτερη σφαγή στη Β. Ελλάδα έγινε στα Κερδίλια, σκότωσαν 250 ανθρώπους και άφησαν τους γέρους μόνο για να θάψουν τα παιδιά τους. Γεννήθηκα στον τόπο που είναι δίπλα στο Ρούπελ, εκεί που τραυματίες από τον αλβανικό πόλεμο προσπαθούσαν να κρατήσουν τα σύνορα της χώρας μας ανέπαφα και δεν μπορώ να ψηφίζω ανθρώπους που έχουν την σβάστικα», είπε.

Στο τέλος μάλιστα μπήκε στο πλατό και η Δέσποινα Βανδή, η οποία ήταν εκεί για το γύρισμα, έσφιξε στην αγκαλιά της τον Γιώργο Καπουτζίδη και του ψιθύρισε ένα… «μπράβο», λέγοντάς του έτσι κι ένα «ευχαριστώ» που την υποστήριξε.