Πρώτη ανάρτηση: 30/11/2013, 00:00

Την Παρασκευή ήταν η δίκη του Λάκη Γαβαλά, ο οποίος πήρε αναβολή για να δικαστεί στο αυτόφωρο τον Οκτώβριο του 2014.

Ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε στο Σταρ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Δυσκολίες που όπως λέει, δεν του επιτρέπουν να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Ο κίνδυνος επιστροφής στη φυλακή μεγαλώνει για τον Λάκη Γαβαλά, αφού δεν μπορεί τελικά να δώσει το κτίριο της Κάντζας στο δημόσιο, γιατί είναι δεσμευμένο.

Το Σταρ ενημέρωσε τον επιχειρηματία. Ποια ήταν η αντίδραση του;

«Λέω θα το πουλήσω γιατί θέλω να είμαι νομοταγής. Ηλίθιος γαρ και ξαφνικά σήμερα δε γίνεται τίποτα, δε γίνεται αυτή η πράξη. Πρέπει να πάρουν το κτίριο, να βάλουν μέσα εργαζόμενους και να τελειώνουμε. Τους είπε ο Σγουρός ότι εγώ θα βγάζω 10 εκατ. το χρόνο από τα ενοίκια. Τι άλλο θέλουν από εμένα; Εδώ το ίδιο το κράτος.. ο ένας λέει το θέλω και ο άλλος λέει μην το πάρεις. Το κτίριο μου δεν το παίρνουν γιατί εγώ τους είπα κάντε μου τη χάρη, είναι αυτοί που το ήθελαν, πριν ακόμη πάω φυλακή, γιατί η περιφέρεια.. γιατί είχα βάλει πωλητήριο το κτίριο», λέει ο Λάκης Γαβαλάς.

Το κτίριο της Κάντζας κοστολογείται στα 33,7 εκατ. ευρώ, την ώρα που το χρέος του Λάκη Γαβαλά είναι 17 εκατ. ευρώ. Ένα κτίριο όμως, το οποίο είναι δεσμευμένο από την αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος..

«Έχω δώσει τα πάντα στο δημόσιο να επιλέξουν, την Μύκονο, την Κηφισιά, όλα είναι δικά τους. Τους λέω, διαλέξτε, επιλέξτε τι θέλετε. Τελικά επειδή καλυπτόταν το χρέος με την εταιρεία, είχαμε πει οκ, τελειώνει εκεί, αλλά ούτε κι εκεί δεν τελειώνει. Ξέρετε πόσα λεφτά έχουν φύγει από την Ελλάδα; Εγώ δεν έχω βγάλει ούτε μια δραχμή. Ότι κι αν κάνω εγώ είμαι εδώ και τώρα θα αρχίσω να τα λέω. Είναι όλοι τους τέρατα. Να πιάσουν αυτούς που έχουν λεφτά να τα ξαναδώσουν τη χώρα», δηλώνει ο ίδιος.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Γιάννης Παγορόπουλος, ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και ότι θα γίνει μάλιστα συμψηφισμός των χρεών του επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη για 6η φορά την Τετάρτη για χρέη 712,000 ευρώ, μεταξύ αυτών και μη καταβολή ΦΠΑ, ύψους 120,000 ευρώ..

«Αυτό που λένε το πήρες το Φ,Π.Α. Ποιο πήρα το ΦΠΑ; Εγώ τι να πρωτοπληρώσω το προσωπικό μου; Τα εμπορεύματα που έφερνα από έξω γιατί λόγω της Ελλάδος ξαφνικά ήθελαν να πρωπληρώνουμε τα εμπορεύματα; Αυτό το πράγμα έγινε με όλο το εμπόριο, όχι μόνο με εμένα, απλά εγώ τιμωρήθηκα γιατί είμαι ο επώνυμος, ο οποίος βγάζει θέμα», σύμφωνα με τον Λάκη Γαβαλά και συνεχίζει «Τελικά νομίζω ότι το κάνουν για το θεαθήναι, φαίνεται αρέσω στους δικαστές να με βλέπουν κάθε τόσο. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεγελιέται πια, να καταλάβουν ότι αυτό είναι μια μπαρούφα. Όλη αυτή η λίστα Λαγκάρντ που είναι; Γιατί δεν την πηγαινοφέρνουν αυτή στα δικαστήρια που είναι και πιο τηλεοπτική. Όλο θα πιάσουν εκείνο τον υπουργό, το άλλον... μα συλλάβετέ τους κύριοι μου. Δείξτε στον κόσμο ότι είστε δίκαιοι».

Ο Λάκης Γαβαλάς πήρε την Παρασκευή το πρωί προθεσμία για να δικαστεί στο αυτόφωρο τον Οκτώβριο του 2014.