Χαμός στο Hollywood από την είδηση ότι ο Ryan O’ Neal κατηγορείται πως έκλεψε ένα πορτραίτο της Farraw Fawcett που είχε ζωγραφίσει ο Andy Warhol και αξία του υπολογίζεται στα 12 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός ηθοποιός πήρε το πορτραίτο της πρώην συντρόφου του μέσα από το σπίτι της στο Λος Άντζελες, ενώ ήξερε ότι δεν είναι δικό του.

neal1.jpgneal2.jpg

Την Τετάρτη ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση και γι’ αυτό βούιξε και όλος ο τόπος. Ο O’ Neal υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του πίνακα.

Την άποψη αυτή όμως δεν συμμερίζεται το Πανεπιστήμιο του Τέξας, που μέσω των δικηγόρων του υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η ηθοποιός είχε πει ότι τελευταία της επιθυμία ήταν όλα τα έργα τέχνης στο σπίτι της να δοθούν στο πανεπιστήμιο.

neal3.jpg
Όπως υποστηρίζει μάλιστα η σύγκλητο�� του πανεπιστημίου η Farrah Fawcett επέμενε ο πίνακας του Warhol να εκτεθεί στο μουσείο του ιδρύματος, δίπλα σε ένα παρόμοιο πορτραίτο της.

Οι δικηγόροι του πανεπιστημίου κατήγγειλαν ότι ο O’ Neal αφαίρεσε τον πίνακα από το σπίτι της συντρόφου του λίγο μετά τον θάνατό της τον Ιούνιο του 2009.

neal4.jpg
Προσκόμισαν μάλιστα στο δικαστήριο και έγγραφα με τα οποία η Fawcett έκανε σαφές ότι δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στον Ryan O’ Neal.

Ο βετεράνος ηθοποιός πάντως υποστηρίζει ότι το πανεπιστήμιο βασίζεται σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον αντιπαθούσαν και ότι προσπαθούν να του πάρουν το μοναδικό πορτραίτο της μίας και μο��αδικής του αγάπης.