Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη για τη Χρυσή Αυγή με την πλειοψηφία των καλλιτεχνών να τάσσονται εναντίον του τραγουδιστή.

«Αυτά για τα οποία σήμερα μιλάμε, εγώ τα έχω ζήσει στ’ αλήθεια. Τυραννήθηκα από τους Γερμανούς, μ’ έδειραν πάρα πολύ, πείνασα στην Κατοχή, μετέφερα πτώματα για να πάρω ένα κομμάτι ψωμί και να ζήσω με την αδελφή μου και αυτά τα λέω γιατί είμαι έτοιμος να δώσω ανά πάσα στιγμή μια νέα μάχη. Ας ξεχάσουμε όλους αυτούς που για ένα ακόμα πλάνο στην τηλεόραση θα έδιναν και το βρακί τους», είπε ο Μίμης Πλέσσας, στηλιτεύοντας με τον τρόπο αυτό τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη.

Προσοχή ζήτησε και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ όταν κάποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις δημόσια, λέγοντας:

«Πολύ καλά κάνει ο κ. Σφακιανάκης και έχει αυτή την άποψη. Κι εγώ έχω την άποψή μου. Αλλά αυτά είναι πολύ λεπτά τα θέματα και είναι πολύ ευαίσθητες οι στιγμές που περνάμε. Καλό λοιπόν είναι να μην τραβάμε στα άκρα τα πράγματα».

Ο Τάκης Ζαχαράτος πάλι είπε:

«Ένα σχήμα που διαλύθηκε για μένα συμβολίζει όλη την Ελλάδα. Πιστεύω ότι όπως αποχώρησε η κα Βανδή από αυτό το σχήμα, αποχωρούν και πολλοί άνθρωποι από την Ελλάδα και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ζει το δικό της δράμα. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας βάζει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας».

Ο Αντύπας πάλι δήλωσε ότι ήταν λάθος του Νότη να εκφράσει δημόσια την άποψή του.

«Δεν έπρεπε να το πει αυτό το πράγμα, ήταν λάθος. Ας τον κρίνει ο Θεός. Εμείς είμαστε για να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Τα υπόλοιπα στη Βουλή», είπε. ​