Η εξέλιξη στη υπόθεση του Μιχάλη Ασλάνη έρχεται αποκλειστικά από τα χείλη του κουμπάρου του και καλού του φίλου Κώστα Κουβάτσου και αφορά στην κληρονομιά του σχεδιαστή. Ο Κώστας Κουβάτσος μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό και ενημερώθηκε και εκείνος για την τελευταία εξέλιξη.

«Οι κληρονόμοι του Μιχάλη Ασλάνη αποποιήθηκαν την κληρονομιά. Το αποποιούμαι την κληρονομιά δεν θέλω να το συγκρίνω ότι αποποιούμαι και το όνομα. Δεν μπορώ να φανταστώ ποτέ ότι ο Μιχάλης ήταν κάτι που ήρθε και έφυγε», είπε.

Αυτή η κίνηση των κληρονόμων δείχνει πως ήθελαν να ξεφύγουν από τα δυσβάσταχτα χρέη που άφησε πίσω του ο σχεδιαστής . Οι αδελφές του είναι ακόμη σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθούν και εκείνες να ορθοποδήσουν και να βρουν λύσεις !!!

«Έχω να κάνω μια πρόταση στην οικογένεια να βοηθήσω. Όλοι θα βοηθήσουν και ο Μάκης Τσέλιος και όλοι. Να βρεθούν δυο παιδιά σε έναν μικρό χώρο που θα δουλέψουν στις γραμμές του Μιχάλη», είπε.

Στο ατελιέ του σχεδιαστή στο Κολωνάκι έχει μπει λουκέτο . Οι δημιουργίες του έχουν μαζευτεί και ο χώρος έχει αδειάσει.

«Το μόνο που θυμίζει ότι κάποτε εδώ στην καρδιά του Κολωνακίου στην Οδό Σκουφά υπήρξε το ατελιέ του Μιχάλη Άσλανη είναι κάτι φωτογραφίες που έχουν απομείνει στο τζάμι από επιδείξεις του σχεδιαστή», είπε ο Κ. Κουβάτσος.

Τα τελευταία ρούχα του σχεδιαστή θεωρούνται συλλεκτικά κομμάτια. Αυτά τα ρούχα είναι και ότι έχει απομείνει για να θυμίζει το έργο του.