Μια δυνατή νεανική ταινία δίνει ραντεβού στη μεγάλη οθόνη… Αν αγαπήσατε το «Hunger Games» τότε θα λατρέψετε το φιλμ “How I live Now” (Σ΄ Αγαπώ) που βασίζεται στο πολυβραβευμένο ομότιτλο βιβλίο της Μεγκ Ροσοφ.

Στον κεντρικό ρόλο η 19χρονη Σαουάρς Ροναν. Αν κάτι σας θυμίζει η διάφανη φατσούλα της είναι γιατί η μικρή αλλά πολύ ταλαντούχα Σαουάρς ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου αλλά και για Χρυσή Σφαίρα χάρη στην ερμηνεία της στην ταινία Atonement (Εξιλέωση). Η Ρόνα αποτελεί το νέο στοίχημα του Χόλιγουντ και το πρόγραμμα της είναι κλεισμένο ήδη έως το 2015! Φαίνεται πως τα γονίδια των ηθοποιών γονιών της είναι ισχυρά!
Η πλοκή του φιλμ θέλει την Νεοϋορκέζα Ντέιζυ να «προσγειώνεται» για αναγκαστικές διακοπές στα θετά ξαδέρφια της στην Βρετανική εξοχή. Πόσο ποιο κόντρα με την ζωή της; Όμως η Ντέιζυ δεν είναι ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα αφού είναι «σημαδεμένη» από ένα ιδιαίτερο χάρισμα...

Τα νέα παιδιά θα μοιραστούν αμήχανες και δύσκολες στιγμές μέχρι να βρουν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Όλα δείχνουν να ακολουθούν τους ρυθμούς των διακοπών με πλάκες, μικρές και μεγάλες στιγμές αλλά και τον έρωτα της Ντειζι με τον Έντυ…

Η καλοκαιρινή, σχεδόν αναμενόμενη, εφηβική ευτυχία απειλείται… διαλύεται… Όλοι αντιμέτωποι με τον απόλυτο κίνδυνο, τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Η παρέα των νέων θα «σπάσει» και θα «μοιραστεί»: τα αγόρια στον πόλεμο και τα κορίτσια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης! Στην εμπόλεμη Αγγλία η Ντειζυ θα αγωνιστεί για αυτό που δίνει ανάσα και ελπίδα στην ζωή της… να βρεθεί ξανά με τον Εντυ και να του πει… «σ’ αγαπώ»!

Έλγκα Νταϊφά