Ο Δάνης Κατρανίδης και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ήταν συμμαθητές στη δραματική σχολή, έγιναν ζευγάρι παντρεύτηκαν, χώρισαν και παραμένουν καλοί φίλοι ενώ πέρυσι συναντήθηκαν στην σκηνή του θεάτρου Πόλη, στο έργο του Έντουαρντ Αλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» που συνεχίζεται και φέτος.

Αλήθεια πώς ξεκίνησε η σχέση τους;
«Γνωριστήκαμε στην δραματική σχολή του Θεοδωσιάδη. Αρχίσαμε να κάνουμε παρέα, γίναμε φίλοι και πολύ σύντομα καταλάβαμε ότι είχε γίνει απαραίτητος ο ένας για τον άλλο. Κάπως έτσι προέκυψε ο έρωτας. Τέσσερα χρόνια μετά αποφασίσαμε να παντρευτούμε» τόνισε η Μίρκα, ενώ ο Δάνης είπε: «Δεν μπορώ να πω γιατί ερωτεύτηκα την Μίρκα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έλεγε κάποιος που μας έβλεπε από μακριά αλλά ποτέ δεν φλερτάραμε ο ένας τον άλλο. Απλώς όταν δυο άνθρωποι έρχονται κοντά είναι θέμα χημείας αν θα μπορέσουν να δουν τον άλλο διαφορετικά. Σε αυτή την περίπτωση μιλάνε οι μυρωδιές , τα βλέμματα, το μυαλό. Εγώ τότε ήμουν πολύ στενόμυαλος. Εκείνη με προσέγγισε και με έκανε με τον τρόπο της να νιώσω ασφαλής» τόνισε.

image (11).jpg


Υπήρχε ζήλεια ανάμεσά τους; «Δεν θα το παίξω ανώτερη. Τον ζήλευα και μάλιστα πολύ. Δεν έψαχνα τις ατζέντες του, γιατί τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, αλλά έχω κάνει και χειρότερα. Αρκεί να πω ότι μια φορά τον πήρα από πίσω με το ταξί. Πήγαινε μπροστά ο Δάνης, πίσω εγώ με το ταξί, ώσπου κάποια στιγμή σε ένα φανάρι με πήρε είδηση. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, έρχεται στο ταξί μου κάνει νόημα να κατεβάσω το παράθυρο και με ρωτάει: «Γιατί κάνεις τέτοιες αηδίες;» Και αντί να ντραπώ που με είχε πιάσει στα πράσα να τον παρακολουθώ, του απάντησα θρασύτατα: «Γιατί να μην το κάνω;» τόνισε στο η Μίρκα και ο Δάνης απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι η Μίρκα ήταν ζηλιάρα. Αλλά κι εγώ την ζήλευα. Μα υπάρχει ερωτευμένος άνθρωπος που να μην ζηλεύει;»

Όσο για το λόγο που χώρισαν; Όπως λέει η Μίρκα «…Με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν τα θέλω σου, τα δεδομένα σου και αυτό που νόμιζες ότι σου ταίριαζε απόλυτα στα 20, δεν σε καλύπτει στα 40. Ίσως δεν είχαμε την ωριμότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αλλαγές. Θυμάμαι είχαμε πάει στο δικηγόρο για την έκδοση του διαζυγίου και γελούσαμε γιατί σκεφτόμασταν: “Τι θα του πούμε να γράψει όταν μας ρωτήσει τους λόγους που χωρίσαμε;” Αλλά δεν μετανιώνω. Δεν ξέρω αν θα είχαμε την υπέροχη σχέση που έχουμε τώρα αν εξακολουθούσαμε να είμαστε παντρεμένοι». Ο Δάνης από την μεριά του απαντά «… Στη δική μας περίπτωση λειτουργούσε περισσότερο η παρόρμηση και αυτό μπορεί να σε φέρει πιο κοντά ή να σε απομακρύνει. Εμείς δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ και δε αφήσαμε να μπει στη ζωή μας η ρουτίνα και η συνήθεια».