Μπορεί η Madonna να κατέκτησε την κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων εν ζωή celebrity, με κέρδη 125 εκατ. δολάρια μέσα σε έναν χρόνο, όμως ο Michael Jackson ήταν ο… κυρίαρχος της αντίστοιχης λίστα για τους… νεκρούς διασήμους.

Μάλιστα ο βασιλιάς της ποπ, αν και… μακαρίτης κατάφερε να ξεπεράσει σε κέρδη ακόμα και την Madonna, αφού σύμφωνα με το περιοδικό από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013 οι δικοί του είχαν κέρδη ύψους 160 εκατ. δολαρίων από την εκμετάλλευση του… ονόματός του.

jackson1.jpg

Τα περισσότερα από τα κέρδη αυτά προέρχονται από δύο παραστάσεις του Cirque du Soleil , φόρο τιμής στον Michael Jackson.

Η πρώτη παράσταση, με τίτλο «Immortal» είχε κέρδη 300 εκατ. δολάρια, ενώ sold out ήταν και όλες οι παραστάσεις «One» που ανέβηκαν τον περασμένο Μάιο στο Mandalay Bay. Στην παράσταση αυτή μάλιστα ένα ολόγραμμα του Michael Jackson χορεύει το «Man in the Mirror», στο φινάλε, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Στη δεύτερη θέση της λίστας του Forbes με τους πιο πλούσιους… νεκρού�� celebrities είναι ο Elvis Prisley με κέρδη 55 εκατ. δολαρίων, ενώ η τριάδα συμπληρώνεται με τον… μπαμπά του Snoopie, Charles M. Schulz, με κέρδη 37 εκατ. δολάρια.

elvis.jpg0x600.jpg

Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Elizabeth Taylor με κέρδη 25 εκατ. δολαρίων και ακολουθεί ο Bob Marley με 18 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας ακόμα και την Marilyn Monroe που τα… κέρδη της μετά θάνατον άγγιξαν τα 15 εκατ. δολάρια.

0x600 (1).jpg0x600 (2).jpg

0x600 (3).jpg