Όσες δουλειές και να έκανε… «δεν κουράστηκα ποτέ όσο κουράστηκα με την δουλειά του τραγουδιστή. Η ψυχολογική πίεση, ακόμα και η αγάπη του κόσμου μπορεί να σε ρίξει κάτω. Θεωρώ ότι δουλεύω πολύ σκληρά, πρώτα από αγάπη και μετά για το μεροκάματο. Αν τα μεροκάματα είναι μεγάλα καλώς να έρθουν. Εγώ δεν επεδίωξα ποτέ μεγάλο μεροκάματο. Αν αύριο δεν έχω δουλειά, το ίδιο θα κάνω και χωρίς να πληρώνομαι», λέει ο Νίκος Βέρτης και προσθέτει: «Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί με πληρώνουν…».

Ο τραγουδιστής, που έχει δουλέψει μέχρι και σε εργοστάσιο ξυλείας και έχει περάσει δύσκολα χρόνια -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την Ολλανδία που έμενε-, που ξεκίνησε να εργάζεται από τα 12, επειδή τον έμαθαν οι γονείς του να μην είναι τεμπέλης λέει: «Φαντάσου ότι στην εφηβεία μου, που ήταν όλοι με τα μηχανάκια και περνούσαν καλά, εγώ έπρεπε να φύγω για την ξενιτιά… Πάντα αναρωτιόμουνα πώς γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι λεφτά και εμείς να δουλεύουμε και να μην έχουμε».

Παρόλα αυτά «αν μπορούσα να γυρίσω τη ζωή μου πίσω, θα τη ζούσα όπως ακριβώς την έζησα. Με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Αυτά με έκαναν να σέβομαι…».

Ο τραγουδιστής παραδέχεται ακόμα ότι έχει δεχτεί άσχημες συμπεριφορές από συναδέλφους και τραγουδιστές και από μαέστρου�� και από επιχειρηματίες.

«Θεωρώ άσχημο να πληρωθεί ο επιχειρηματίας και ο τραγουδιστής όνομα και να μην πληρωθεί αυτός που πλένει πιάτα στην κουζίνα. Είναι ντροπή», λέει κατηγορηματικά και αποκαλύπτει πώς έχει ορκιστεί ότι θα πληρώνονται όλοι οι άλλοι πρώτα και μετά αυτός και ο επιχειρηματίας.

Και μάλιστα δεν νιώθει καθόλου άσχημα, που έχει βάλει και από την τσέπη του χρήματα, όταν κάποιο βράδυ ή κάποια βράδια δεν πήγαν καλά τα πράγματα στο μαγαζί που τραγουδούσε.