Ένα 24ωρο μετά την βάφτισή του και τρεις μήνες αφότου αποκαλύφθηκε το όνομά του, έγινε γνωστό από πού πήρε τα ονόματά του το πριγκιπικό μωρό!

Ο πρίγκιπας του Cambridge George Alexander Louis, τρίτος κατά σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου, είναι για τα καλά επηρεασμένος από την βασιλική οικογένεια.

Το όνομα George έχει άμεση σχέση με την ιστορία της βασιλικής οικογένειας. Ο Γεώργιος ο Ε’ ίδρυσε το 1917 τον οίκο του Windsor, νεότερο μέλος του οποίου είναι ο νεοφώτιστος. Επίσης, Γεώργιος ονομαζόταν ο πατέρας της βασίλισσας και τελευταίος άνδρας που φόρεσε το στέμμα.

george.jpg
To Alexander μπορεί να μην έχει παράδοση, ωστόσο, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βασίλισσα: Elizabeth Alexandra Mary είναι το πλήρες όνομά της, ενώ Alexandra λέγεται πως ήθελε να βγάλει η Kate Middleton το παιδί, αν ήταν κοριτσάκι.

elizabeth.jpg

Για… τον πατέρα του επιλέχθηκε το τρίτο όνομα, το Louis: το πλήρες όνομα του πρίγκιπα είναι William Arthur Philip Louis, ενώ το όνομα αυτό έχει ο θείος του δούκα του Εδιμβούργου (του συζύγου της βασίλισσας), λόρδος Louis Mountbatten.

william.jpg