Υπέρ του να μπουν ακόμα διακόσια διόδια στην Εθνική Οδό αρκεί τα λεφτά να πάνε στην Παιδεία, δηλώνει ο Γιάννης Στάνκογλου, σχολιάζοντας την κατάσταση της χώρας μας!

«Δυστυχώς, δεν πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχει δοθεί η δυνατότητα έκφρασης στους νέους, δεν νομίζω ότι η χώρα τους παίρνει στα σοβαρά, γι’ αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε», λέει ο ηθοποιός.

Τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί το βήμα στους νέους, ο Γιάννης επισημαίνει και την ανάγκη για καλύτερη Παιδεία: «ας βάλουν άλλα διακόσια διόδια στην Εθνική Οδό, αλλά να πηγαίνουν όλα τα χρήματα στην Παιδεία και ας έχουμε λακκούβες στους δρόμους. Ας μάθουμε στον κόσμο γράμματα και να σκέφτεται και στα νέα παιδιά να δημιουργούν και να προχωρούν».

Μάλιστα, με αφορμή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε πρόσφατη παράσταση για την Μελίνα Μερκούρη, ο ηθοποιός υποστηρίζει πως εκείνη «θα ήταν αρκετά δυστυχισμένη με το ότι σαν χώρα μας απασχολεί μόνο η έξοδος από την κρίση, οδηγούμενοι σε παραγκωνισμό του πολιτισμού και της παιδείας μας, δύο τομέων που μπορούν να δείξουν τον δρόμο για την ανάδειξη και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας. Από εκεί θα έρθει η λύση και όχι μέσω της οικονομίας».

stankoglou2.jpgstankoglou3.jpg