Το παρεκκλήσι του Σεν Τζέιμς διάλεξε το βασιλικό ζευγάρι για τη βάφτιση του πρίγκιπα Γεώργιου, παρά τη παράδοση που θέλει τα βαφτίσια για τους γαλαζοαίματους να λαμβάνουν χώρα στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Πρόκειται για το μέρος που απέδωσαν φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Εκεί που ο Ουίλιαμ με σκυμμένο κεφάλι αποχαιρετούσε την μητέρα του λίγο πριν μεταφερθεί η σορός της στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Είναι το ίδιο μέρος που η Κέιτ πήρε την Θεία μετάληψη προτού παντρευτεί και το μέρος που ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ αποφάσισαν να βαφτιστεί ο πρίγκιπας Γεώργιος.

Το ζευγάρι για μία ακόμη φορά έσπασε το πρωτόκολλο που θέλει τα βαφτίσια των γαλαζοαίματων να πραγματοποιούνται στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Εκεί βαφτίστηκε ο πρίγκιπας Κάρολος, ενώ το 1982 βαφτίστηκε με τιμές και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Τριανταένα χρόνια πριν φωτογράφοι και cameramen είχαν απαθανατίσει στιγμιότυπα από την βάφτιση του πατέρα του πρίγκιπα Γεώργιου , Ουίλιαμ.

Σήμερα πάντως η είσοδος απαγορεύτηκε στα τηλεοπτικά συνεργεία και όχι μόνο . Η παραδοσιακή φωτογραφία του νεοφώτιστου θα βγει αύριο στην δημοσιότητα ενώ υπεύθυνος είναι ο διάσημος φωτογράφος Τζέισον Μπελ.

Προς το παρόν οι μόνες προσωπικές φωτογραφίες του ζευγαριού με το μωρό είναι αυτές που τράβηξε ο πατέρας της Κέιτ, Μάικλ Μίντλεντον, στις αρχές του Αυγούστου στο ��ήπο του σπιτιού της οικογένειάς στο Μπερκσάιρ. Και τότε το ζευγάρι είχε σπάσει το πρωτόκολλο και αντί για την παραδοσιακή τυπική φωτογραφία έδωσαν στη δημοσιότητα δύο «ερασιτεχνικές» φωτογραφίες του Πρίγκιπα Γεώργιου.​