Μπορεί να ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Μάνο Στρατάκη πριν από περίπου δύο μήνες, ωστόσο, η Κατερίνα Λέχου δεν έκρυψε ότι εξακολουθεί να φοβάται τον γάμο!

Όπως πρώτο αποκάλυψε το star.gr με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Θεοδώρου, το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Ιούλιο, υπό άκρα μυστικότητα στην Πάτμο, όπου βρέθηκε για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

«Δεν άλλαξε τίποτα στη γνώμη μου για τον γάμο. Τον φοβόμουν και τον φοβάμαι, αλλά έχω μάθει, όταν φοβάμαι κάτι, να πηγαίνω προς τα εκεί. Δεν θέλω οι φόβοι μου να είναι ανασταλτικοί», είπε η ηθοποιός και χαρακτήρισε τον γάμο «επένδυση ζωής».

Η Κατερίνα στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο, επισημαίνοντας πως έτσι παντρεύτηκε και επί της ουσίας: «έκανα ένα θρησκευτικό γάμο γιατί σ’ αυτό πιστεύω... Έτσι επενδύεις στο βάθος και όχι στον αφρό. Όταν κάνεις θρησκευτικό γάμο έχει μία ευλογία με άλλο βάθος, υπάρχει άλλη πνευματικότητα στη σχέση».

Όσο για τον έγγαμο βίο;
«Η καθημερινότητα καθόλου δεν αλλάζει μετά τον γάμο. Έχεις μεγαλύτερη ευθύνη, χωρίς να χάνεις την αυτάρκειά σου, αλλά έχεις αναλάβει και την ευθύνη ενός παιδιού, που είναι η σχέση σου... αισθάνεσαι λιγότερο μόνος και μοιράζεσαι. Είναι ωραίο όταν μοιράζονται τα πράγματα, η λύπη, η χαρά, η καθημερινότητα, η γκρίνια», ανέφερε η ίδια.

Όπως τόνισε η ηθοποιός, δεν θα μπορούσε να είχε παντρευτεί νωρίτερα, καθώς θα ήταν σαν να εκβίαζε τον εαυτό της. «Το έκανα από καθαρά δική μου ανάγκη και, εννοείται, του συντρόφου μου. Ξεπήδησε από μέσα μου», είπε και κατέληξε: «δεν ήμουν κατά του γάμου, ούτε είμαι υπέρ. Απλώς, είπα “ok, θα βουτήξω και σε αυτό, όπως στα άλλα” και το έκανα»!