Η Χάλι Μπέρι είναι από τους χολιγουντιανούς σταρ που δεν θέλει να δημοσιεύονται φωτογραφίες του παιδιού της , γι ΄αυτό και κατέθεσε υπέρ του νόμου που προστατεύει τα παιδιά των διασήμων από τους παπαράτσι.

«Σαν μητέρα αυτό είναι που μου σπαράζει την καρδιά. Μου λέει μαμά γιατί δεν μπορείς να τους σταματήσεις ; Γιατί το κάνουν αυτό σε μένα ..Γιατί δεν το κάνουν αυτό σε άλλα παιδιά ;» σημείωσε ενώπιον του νομοθετικού σώματος της Καλιφόρνιας.

Η ηθοποιός είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της και οι παπαράτσι έχουν γίνει η σκιά της . Νιώθει φυλακισμένη . Ούτε την κόρη της στο σχολείο δεν πάει πια με την μικρή να την ρωτά γιατί δεν μπορεί να έχει μία φυσιολογική ζωή όπως οι συμμαθητές της ..

«Γιατί δεν κάνεις κάτι μαμά και πρέπει να κοιτάξω το πεντάχρονο παιδί μου και να πω γιατί δεν έχω το δικαίωμα να κάνω κάτι . Προσπαθώ να δώσω σε ένα πεντάχρονο παιδί να καταλάβει κάτι που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει μία 46χρονη γυναίκα.» πρόσθεσε.

Ως μητέρα θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Τον περασμένο Μάιο μάλιστα έχασε την ψυχραιμία της όταν η παπαράτσι την φωτογράφισαν μαζί με την κόρη της έξω από εστιατόριο στο Barefoot του Λος Άντζελες ..

Την ίδια ώρα υπάρχουν celebrities που προσκαλούν τους φωτογράφους να τους απαθανατίσουν δήθεν τυχαία την ώρα που κάνουν βόλτα με τα παιδιά τους.

Ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης από 10 ημέρες έως ένα έτος, καθώς και χρηματική ποινή που μπορεί να φτάνει τα 10.000 δολάρια για όποιον φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί παιδιά δίχως την άδεια των κηδεμόνων τους. Παράνομη θεωρείται ακόμη και η παρακολούθηση.