«Όταν έμαθα ότι “έφυγε” ο Τόμας δεν το πίστευα και πήγα στο νοσοκομείο για να το διαπιστώσω ο ίδιος... Η ψυχή του αναπαύεται και είναι καλύτερα έτσι, απ’ όταν ήταν στη ζωή», δήλωσε ο Νίκος Αναδιώτης, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του στενού του φίλου.

Ο Νίκος, που ήταν από εκείνους που έσπευσαν αμέσως στο ΚΑΤ και επισκεπτόταν διαρκώς τον αδικοχαμένο ηθοποιό, άνοιξε την καρδιά του και αποκάλυψε όσα νιώθει. Μάλιστα, αποκάλυψε πως είδε τον Τόμας μία φορά, όταν τον έβγαζαν από τον αξονικό τομογράφο: «αυτό δεν είχε κανένα νόημα. Σημασία έχει να είμαι εκεί και να στηρίζω τους γονείς του και γι’ αυτό πήγαινα».

«Έχω στεναχωρηθεί γιατί αυτό είναι συναίσθημα που μας έδωσε ο Θεός για τον χαμό ενός ανθρώπου, αλλά δεν έχω στεναχωρηθεί με την έννοια την εγωιστική, τύπου “αχ δεν θα ξαναδώ τον φίλο μου, δεν θα ξαναπάμε διακοπές, δεν θα ξενυχτήσουμε”», συνέχισε ο ηθοποιός.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Νίκος πρόσθεσε: «έχει αναπαυτεί η ψυχή του και είναι καλά εκεί που είναι. Από το να ταλαιπωρείται εδώ ή να ταλαιπωρούνται οι γονείς του, που κι αυτοί ταλαιπωρήθηκαν πολύ όσο ήταν στην Εντατική και τον έβλεπαν σε αυτή την κατάσταση... Όταν είδα την μητέρα του και της μίλησα, ήταν λίγο καλύτερα απ’ ότι περίμενα... Ίσως κι αυτοί οι άνθρωποι να είχαν συνειδητοποιήσει μέσα τους πως αυτό ίσως ήταν το καλύτερο».

«Ευτυχώς, του είπα όλα όσα ήθελα πριν “φύγει”. Ίσως γι’ αυτό δεν στεναχωρήθηκα τόσο, όσο θα στεναχωριόμουν αν είχα αφήσει έστω και ένα ερωτηματικό να πλανάται στη σχέση μας», κατέληξε ο ηθοποιός.