Για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες μίλησε ο Leonardo Di Caprio, που υποδύεται τον Jay Gatsby, στο έργο «The Great Gatsby».

Ο 38χρονος ηθοποιός, σε συνέντευξη του στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, παραλλήλισε τον χαρακτήρα που υποδύεται (Jay Gatsby), με αυτόν του «Μέγα Αλέξανδρου», τον οποίο ήταν να υποδυθεί στο παρελθόν, σε σκηνοθεσία και πάλι του Baz Luhrman:

«Νομίζω ότι αυτό που ενώνει και τις δυο προσωπικότητες, είναι το γεγονός ότι και ο Γκάτσμπυ θεωρεί τον εαυτό του, ως γιο του Θεού. Είχαν και οι δυο, τις ίδιες αινιγματικές απόψεις για την εξέλιξη τους. Επιπλέον, τα όνειρα που είχαν στη νεότητα τους, κατάφεραν να τα κάνουν πραγματικότητα. Έχουν πολλά κοινά στοιχεία οι δυο προσωπικότητες. Ο Gatsby, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του αιώνιου Αμερικανού ονειροπόλου, έχει το χάρισμα να ελπίζει πάντα για το καλύτερο. Δεν είναι κατακτητής… βέβαια κατακτά πολλά στη φα��τασία του, και κάνει τα πάντα για την αγάπη μιας γυναίκας. Αλλά και οι δυο έχουν την επιμονή, την ανάγκη να γίνουν σημαντικοί. Ο Gatsby, έλεγε χαρακτηριστικά ότι “η ζωή μου πρέπει να έχει αυτή την πορεία. Να πηγαίνει προς τα πάνω”. Ήθελε να γίνει σπουδαίος, να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Αμερική».

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν πιστεύει στη δύναμη της αγάπης, λέει:

«Φυσικά και πιστεύω στη δύναμη της αγάπης. Υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει;»

Άλλωστε, η ταινία που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Φιτζέραλντ, κάνει λόγο για την αγάπη ενός άνδρα και μιας γυναίκας:

«Διάβασα το βιβλίο για πρώτη φορά στα παιδικά μου χρόνια. Σκέφτηκα ότι είναι μια παραδοσιακή ιστορία ενός άνδρα, που αγαπά μια γυναίκα και έχει τραγικό τέλος… Αλλά το υπέροχο χαρακτηριστικό σε αυτό το έργο τέχνης, είναι ότι έχει ξεχωριστό νόημα για κάθε ηλικία. Σε αυτή την ηλικία, αντιμετωπίζω πλέον κυνικά τον Gatsby. Όταν το ξαναδιάβασα για την ταινία, πιστεύω ότι είναι η ιστορία ενός άνδρα, που προσπαθεί να νιώσει ολοκληρωμένος, αφού έχει την αίσθηση ότι είναι ένα πρόσωπο χωρίς υπόσταση που κρατιέται από ένα κομμάτι του παρελθόντος, το οποίο κατά κάποιον τρόπο θα τον οδηγήσει στην ολοκλήρωση του. Αυτό ήταν μια οφθαλμαπάτη, καθώς η Νταίζη ήταν ένας φάρος, που δεν υπήρχε».

Τέλος, αποκάλυψε πως στα 38 του, νιώθει πιο ήρεμος με τον εαυτό του:

«Νιώθω πιο ήρεμος με τον εαυτό μου λόγω της ηλικίας μου. Είμαι πλέον 38! Έχω περ��σει αρκετά χρόνια μέσα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, επιπλέον το κοινό βλέπει την πορεία μου καθώς μεγαλώνω, πάντα προσπαθούσα να κρατώ για μένα την προσωπική μου ζωή. Παραδέχομαι ότι συχνά προβληματίζομαι και θέλω να παρουσιάσω τον εαυτό μου με τον σωστό τρόπο, και να κάνω συνέχεια αυτό που πρέπει. Αλλά τα χρόνια περνάνε και νιώθω πιο άνετος με τον εαυτό μου. Δεν νιώθω ότι έχω λόγο να αποδείξω κάτι!»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.